Scandal la Biroul Electoral Municipal Focșani. De această dată, actorii principali au fost liberalul Cristinel Irimia și reprezentantul PSD în Biroul Electoral Central Focșani, Bogdan Matișan. Totul s-a întâmplat joi, în jurul prânzului la etajul 1 al Primăriei Focșani, acolo unde își are sediul BEC Focșani. Fostul consilier județean Cristinel Irimia a mers să verifice listele de susținători ale Partidului Social Democrat. Din informațiile noastre, președintele BEC, Loredana Arhip i-a permis acestuia să consulte listele cu condiția de a nu le fotografia sau filma. Ulterior, liberalul Irimia și-a notat într-un carnețel câteva nume, moment în care Bogdan Matișan i-a solicitat președintelui BEC să ia măsuri și în paralel s-a sunat la 112. De aici variantele povestite sunt diferite. Jurnal de Vrancea are în posesie două filmulețe: unul în care sunt surprinse imagini cu ajutorul camerelor de supraveghere amplasate în Primăria Focșani și un altul realizat chiar de unul dintre protagoniștii filmului, Cristinel Irimia. În imaginile surprinse de camerele din interiorul Primăriei se poate vedea cum Cristinel Irimia vrea să părăsească incinta și se împinge în Bogdan Matișan care are un gest cel puțin surprinzător, înainte de a se prăbuși la pământ. Totul s-a întâmplat sub privirile îngrozite ale celor care se aflau în interiorul BEC Focșani. Într-un comunicat de presă al PNL Vrancea transmis către jurnaliști sunt descrise evenimentele:

„Partidul Național Liberal filiala Vrancea aduce la cunoștința opiniei publice fapte extrem de grave petrecute astăzi la Biroul Electoral de Circumscripție Focșani sub privirile președintelui BEC Focșani, judecător Loredana Arhip. Reprezentantul Partidului Social Democrat Vrancea în BEC Focșani, Bogdan Emilian Matișan, l-a lipsit de libertate în mod nelegal, reținându-l contra voinței sale în incinta încăperii pe Cristi Irimia, împuternicit de către PNL Vrancea să consulte lista susținătorilor candidatului PSD la Primăria Focșani, Cristi Valentin Misăilă.

Ulterior, Bogdan Emilian Matișan l-a lovit peste braț pe reprezentantul PNL când acesta îl filma. Matișan a fost deranjat de semnăturile în neregulă descoperite de Cristi Irimia în momentul consultării listei semnăturilor pentru susținerea lui Misăilă și în urma unor telefoane și presiuni a reușit să o determine pe judecătoarea Loredana Arhip să nu îi mai permită reprezentantului nostru consultarea integrală a listelor de susținători ai candidaților PSD. Inițial, reprezentantul PNL primise acordul pentru consultarea listelor, chiar din partea judecătoarei Arhip, PNL Vrancea fiind operator de date cu caracter personal. PNL Vrancea vă pune la dispoziție un material video cu incidentele de la BEC Focșani. Totodată, Cristi Irimia va face astăzi plângere penală împotriva lui Bogdan Emilian Matișan pentru lipsire de libertate în mod ilegal infracțiune prevăzută de articolul 205 din Codul Penal și pentru lovire și alte violențe. Facem precizarea că reprezentantul nostru filma cu mâna dreaptă, iar mâna stângă o are în ghips, în această situație orice acuzație îndreptată împotriva reprezentantului nostru fiind hilară. Totodată, PNL Vrancea va sesiza parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea cu privire la semnăturile posibil falsificate descoperite în dosarul candidatului PSD Cristi Misăilă”, se arată în comunicatul PNL Vrancea.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.