VIDEO! Festivalul „Florentin Delmar” 2021 la START! Concurenții vor urca pe scenă vineri, la ora 18:00

0
153

Vineri a a fost trasă la sorți ordinea în care cei 17 finaliști vor urca pe scena Festivalului de Muzică Ușoară Românească „Florentin Delmar”. Ajuns la cea de-a 46-a ediție, festivalul se va desfășura pe durata a două zile: vineri și sâmbătă (19 și 20 noiembrie 2021), la Ateneul Popular „Mr. Gh Pastia” din Focșani. Programată pentru ora 12:30, conferința de presă oficială a fost amânată cu 40 de minute din cauza faptului că primarul nu era prezent. Unul dintre membrii juriului a reușit totuși să salveze situația și a stat de vorbă cu concurenții prezenți în sală. În tot acest timp a fost trasă la sorți și ordinea în care vor urca pe scenă tinerii interpreți.

Festivalul-Concurs de Muzică Ușoară Românească „Florentin Delmar” va începe vineri, la ora 18:00 cu secțiunea de interpretare a pieselor înscrise în concurs. Fiecare concurent va urca pe scenă cu două piese, urmând ca juriul să decidă cine merită premiiile puse în joc. Compozitorul Horia Moculescu este președintele juriului, alături de acesta fiind și compozitorii Viorel Gavrilă, Adrian Romcescu, Nicolae Caragia și editorul muzical Andrei Filip. Prezentatori vor fi Alexandra Velniciuc, Ionuț Ungureanu și Sorin Francu. Tot vineri, cu începere de la ora 20:00, pe scena Ateneului Popular din Focșani va urca Ovi & Cazanoi Brothers care vor fi acompaniați de ”Popfolklorica”, o trupă care îmbină cu succes mai multe stiluri, respectiv pop, jazz, blues, motown, soul, etno și elemente de folclor autentic. Sâmbătă, organizatorii au programat un tur eveniment organizat de Centrul Național de Informare și  Promovare  Turistică Focșani, ca mai apoi, la ora 18:00 pe scena ateneului să urce Mădălina Gaivas, câștigătoarea ediției de anul trecut, pentru a susține un recital, urmând ca mai apoi să aibă loc premierea în cadrul Galei Laureaților.

Premiile din acest an sunt unele consistente. Câștigătorul Trofeului Festivalului va primi un premiu în valoare de 10.000 lei, premiul I va fi în valoare de 5.000, premiul II – 4.000 lei și premiul III – 3.000 lei. Pe lângă acestea, sponsorii festivalului au pregătit și alte premii pentru câștigători. „Câștigătorul Trofeului și al Premiului I vor primi câte un contract de colaborare – pe o perioadă de 1 an, respectiv pe un sezon estival, în lanțul de Hoteluri Phoenicia. Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România va oferi un premiu în valoare de 1000 lei. UMO Serv va oferi un premiu în valoare de 500 lei, la alegerea juriului. Mulțumim încă o dată doamnei Laly Murad – Phoenicia Hotels, compozitorului Horia Moculescu – UCMR, Marius Ulmeteanu – UMO Serv, câștigători ai inimilor noastre.  Ultimul, dar nu cel din urmă gest de profundă dedicație către tineri, îl are ca protagonist pe apreciatul editor muzical ANDREI FILIP, membru al juriului anul acesta, în Festival. Recunoscut pentru profesionalismul său, ne demonstrează că are și un caracter de excepție, prin faptul că donează 1500 lei unui elev care studiază muzica la Liceul de Arte Gh.Tattarescu din Focșani”, au transmis reprezentanții Ateneului Popular. Ediția din acest a festivalului se va încheia cu un recital de excepție a trupei Provincialii și Nikos Papadopoulos.

Lista concurenților în ordine alfabetică: Alexia Alexandru, 15 ani, Bârlad, Ștefan Vasile Badea, 17 ani, Pitești, Carla Florentina Boboc, 16 ani, Craiova, Elena Daria Cojocaru, 18 ani, Craiova, Ana-Maria Christiana Doană, 18 ani, Craiova, Alessandra Miriam Ghiorghiță, 18 ani, Vrancea, Bianca Ana-Maria Iancu, 16 ani, Slobozia, Rareș Andrei Ioan, 17 ani, București, Alexandra Maria Lupoae, 17 ani, Galați, Daria Nicoleta Peltea, 18 ani, Medgidia, Andrei Iulian Petrescu, 18 ani, Argeș, Andrei Gabriel Petruș, 20 ani, Maramureș, Theodor Ioan Pupezescu, 23 ani, Dâmbovița, Sergiu Antoniu Roban, 23 ani, București, Mihaela Teodora Șițoiu, 19 ani, Vâlcea, Nicolae Cristian Șoană, 15 ani, București, Maria Alexia Troaca, 17 ani, București”.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.