VIDEO! Festivism deșănțat la inaugurarea unei grădinițe din Focșani! Copii, educatori și autorități înghesuiți într-o sală de clasă, în plină pandemie

1
2898

Scene desprinse din Epoca de Aur la Focșani! Reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 18 din municipiu a reprezentat un nou motiv ca primarul municipiului Focșani să-și arate „îndemânarea și priceperea” în a crea evenimente fastuoase, demne de vremurile demult apuse. Vineri dimineață, edilul de pe Milcov, alături de mai mulți consilieri locali și angajați din primărie au descins la sediul unității de învățământ, proaspăt reabilitat, modernizat și utilat cu fonduri europene. Cum la astfel de evenimente participarea trebuie să fie numeroasă, la locul faptei s-au înghesuit aproximativ 50 de persoane, într-un spațiu mai mic de 40 mp, fără să se țină cont de actualele reguli de distanțare socială, totul transformându-se într-un festivism deșănțat. „Mă bucur că suntem într-un cadru atât de generos, alături de doamnele educator, de tot personalul Grădiniței nr. 18, colegii noștri din Consiliul Local, colegii din primărie, echipa de proiect, reprezentanții constructorului și ai proiectantului”, a spus Cristi Misăilă în deschiderea discursului. Și pentru ca totul să semene cu vremurile de dinainte de 1989, la „inaugurare” au fost aduși de acasă zeci de micuți care au cântat, au dansat și au interpretat poezii în aplauzele furtunoase ale tuturor celor prezenți. Mai mult decât atât, la finalul evenimentului atât primarul, dar și mai multe persoane au renunțat la masca de protecție pentru a da bine în poza de grup. Un aspect foarte important este că instituția nu are emis avizul de funcționare al Direcției de Sănătate Publică Vrancea.

Într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Primăriei Focșani se menționează faptul că sediul grădiniței a beneficiat de lucrări de reabilitare a acoperişului, refacerea finisajelor interioare şi exterioare, refacerea izolaţiei termice, înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire. De asemenea, prin intermediul fondurilor europene a fost achiziționat mobilier și echipamente IT. „Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale a Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 18” este un proiect european care a avut ca obiectiv creșterea calității infrastructurii Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 18 din Municipiul Focșani, în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie pentru aproximativ 273 copii. Au fost realizate lucrări de reabilitare a acoperişului terasă, refacerea/ȋnlocuirea finisajelor interioare şi exterioare, recompartimentare, refacerea izolaţiei termice, înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire, lucrări necesare pentru obţinerea avizelor de funcţionare, ȋn scopul asigurării tuturor condiţiilor necesare de confort, siguranţă şi securitate pentru toţi copiii din grădiniţă. De asemenea, a fost achiziționat mobilier, dar şi echipamente IT, pentru crearea unor spaţii de ȋnvăţare şi recreere adecvate, care promovează noi abordări de predare şi ȋnvăţare. Bugetul proiectului finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost de 4.399.162,25 lei”, a transmis Primăria Focșani. Materialul video integral poate fi urmărit mai AICI.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Sa nu uităm că grădinița 18 e și cea mai modernă ideologic din toată România și e și vopsită în culorile LGBT pentru a sublinia acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.