VIDEO: Imagini spectaculoase cu Cascada din Horn

0
435

Una dintre cele mai frumoase cascade din țară este chiar în județul nostru, deși poate puțini au auzit de ea. Se numește Cascada din Horn și este situată pe teritoriul parcului natural Putna, între Lepșa și Tulnici. Cei care nu au avut ocazia să ajungă până acolo o pot admira într-un video postat recent pe pagina de Facebook „Ghid Turistic Vrancea”, administrată de Florin Sima, ghid turistic autorizat. Postarea are și o descriere, care invită la o drumeție în inima sălbăticiei montane.

Cascada din Horn – Alunu – Munții Vrancei

Este o cădere de apă de aproximativ 20 de metri situată în apropierea cătunului Fundătura. La acest obiectiv turistic se ajunge plecând din satul vrâncean Tulnici, apoi urmând drumul local ce traversează cătunul Fundătura și de aici pe drumul forestier care urmează Valea pârâului Coza pe o distanță de 16 kilometri.
Odată ajunși la cabanele Alunu Continuăm traseul pe același drum forestier încă 4-5 km până la intersecția cu potecă marcată cu punct galben ce urcă în Șaua Golici.

De la intersecție, urcăm încă câteva sute de metri pe același drum și la primul afluent pe dreapta al Cozei părăsim traseul și intrăm aproximativ 100 de metri în pădure pe o vale foarte îngustă și ajungem la Cascada din Horn”.

Sursă Video: Ghid Turistic Vrancea

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.