VIDEO: IPJ Vrancea despre cazul apelurilor repetate la 112: “Vom verifica dacă a fost o stare de urgență”

0
201

Ofițerii Biroului de Control Intern din cadrul IPJ Vrancea vor verifica dacă operatorul a procedat corect în cazul sesizărilor repetate la 112. Verificările interne au fost demarate în cursul zilei de joi. Aceștia vor verifica dacă operatorul 112 a apreciat corect că nu există o stare de pericol iminent, atunci când a luat decizia de a nu trimite un echipaj de Poliție. Subiectul poate fi citit pe larg AICI. Declarațiile complete ale IPJ Vrancea le puteți vizualiza mai jos:

„În referire la aspectele aparute in spatiul public, cu privire la discutiile purtate cu un dispecer 112 din cadrul I.P.J. Vrancea, facem precizarea ca, inca de ieri, conducerea inspectoratului a dispus vetificari, prin structura de control intern. Practic, ofițerii de la control intern verifică activitățile desfășurate de fiecare polițist implicat în acest caz, plecând de la modul de abordare, până la respectarea tuturor atribuțiilor cuprinse in fișa postului.

În paralel, se defășoară și verificări privind aspectele sesizate de către apelantă, respectiv șicanarea în trafic. Din cele constatate pana in prezent, a rezultat faptul ca dispecerul 112 a apreciat ca nu exista o stare de pericol iminent, in conditiile in care apelanta se afla la domiciliu, iar echipajul de poliție arondat zonei respective se afla la o intervenție privind sesizarea unei posibile fapte de violență domestică asupra unui minor în vârstă de 6 ani.

De asemenea, apelantei i s-a comunicat faptul că de indată ce echipajul va finaliza intervenția la care se află, se va deplasa la domiciliul acesteia, însă tatăl a precizat că nu mai este nevoie. I s-a recomandat, totodată, apelantei sa depună o plângere la postul de poliție Vânători. Modul în care s-a purtat convorbirea între dispecerul 112 si apelant, precum și deciziile din zona de management operațional a echipajelor existente sau în rezervă, va fi analizat cu strictețe de ofițerii biroului de control intern, împreună cu alți ofițeri din cadrul inspectoratului, iar la finalizarea tuturor verificărilor urmeaza sa fie dispuse măsurile legale în cauză.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.