VIDEO: Jandarmii, la vânătoare de braconieri piscicoli pe râul Siret

1
931

Jandarmii vrânceni au organizat, în colaborare cu reprezentanții AJVPS Vrancea, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol comercial. Acțiunea a avut loc pe râul Siret, în zona barajului Călimănești, unde au fost descoperite mai multe persoane care foloseau plase monofilament și unelte de pescuit ilegale. Un bărbat care comercializează pește a fost sancționat cu o amendă de 1500 de lei pentru că a folosit 700 de metri liniari de plasă nemarcată. În plus, acestuia i-a fost suspendat permisul de pescuit pentru o perioadă de 90 de zile. În urma acțiunii, pe râul Siret au fost descoperiți, în total, peste 2000 de metri liniari de plasă monofilament nemarcată, care a fost distrusă. Jandarmii și reprezentanții AJVPS anunță că astfel de acțiuni vor continua, cu scopul limitării sau chiar eliminării braconajului piscicol pe râul Siret.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Conform ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura (completata si modificata de Legea 317/2009)

    Conform Art. 64. – Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se sancţionează cu amendă de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani

    m) producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.
    Iar voi aparatorii legii,ati dat trei luni de suspendare a activitatii!!!! Sa inteleg ca cota parte din diferenta de minim 9 luni de suspendare a plecat in portbagajul aparatorilor neinfricati a bunastarii si calitatii actului de pescuit ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here