VIDEO! „Jderii” dezlănțuiți ai Batalionului 280 Infanterie Mecanizată din Focșani au făcut „prăpăd” în poligonul de la Smârdan!

1
479

În această perioadă, militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu” din Focșani a executat un exercițiu cu trageri de luptă în poligonul de la Smârdan. Cu această ocazie, au fost testate abilitățile și cunoștințele acumulate ale echipajelor de pe celebrele mașini de luptă MLI-84M „Jderul”. Sub privirile comandantului Batalionului 280, locotenent-colonelul Marius Chiriac, și a locțiitorului comandantului Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, colonelul Gabriel Constantin Turculeț, „jderii” au răspuns conform caracteristicilor tehnico-tactice iar exercițiul a fost un succes, cu atât mai meritoriu cu cât s-a desfășurat pe timp de noapte. „MLI-84M „Jderul” a fost piesa de rezistență. „Jderii” au fost struniți prin comenzi ferme, prin mecanici-conductori experimentați, iar trăgătorii n-au ezitat să-și etaleze abilitățile, spulberând țintele pe aliniamente. Comandanții, de la cel de companie până la nivel de grupă (echipă) s-au sincronizat prin comenzi, aplicând normele tactice, sub atenta supraveghere a comandantului Batalionului 280 Infanterie Mecanizată, locotenent-colonel Marius Chiriac și a locţiitorului comandantului Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, colonel Gabriel-Constantin Turculeț. „Jderul”, încolțit și strunit, a răspuns după caracteristicile tehnico-tactice. Cu multă atenție și încordare, mai ales că acțiunea s-a desfășurat și pe timp de noapte. Astfel, s-a realizat cooperarea interarme, militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată, împreună cu cei ai Batalionului 285 Artilerie ”Vlaicu Vodă” Brăila, punând în practică deprinderile și experiența acumulate și finalizând cu executarea tragerilor de luptă ale companiei de infanterie, sprijinită prin acţiunile subunităţilor de artilerie”, se arată într-o postare pe Facebook a Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Cpt. Valter Mărăcineanu” din Focșani.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Si cat a costat distractia asta ? Poate ar fi interesant de intrebat si despre aspecte de genul asta. Ca daca tot noi cetatenii platim poate ar fi bine sa stim si cat . Inteleg ca pentru ei e simpatic dar mie personal de exemplu nu mi-a imbunatatit cu nimic viata ca au gaurit ei niste cartoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.