VIDEO: Livia Marcu: „Necesitatea unei noi legi a educației este o consecință firească a realităților pe care noi le trăim”

0
179
Șirul neîntrerupt al reformelor din învățământul românesc au fost de-a lungul celor 30 de ani de democrație o piatră grea de încercare atât pentru profesori, cât și pentru elevi. De această dată, Ministerul Educației își dorește o reformă adevărată a sistemului. În data de 13 iulie, ministrul Educației a vorbit pe larg despre ce modificări ar trebui aduse sistemul de învățământ din România. La acea dată, au fost lansate în consultare publică proiectele celor două legi ale Educaţiei – legea învăţământului preuniversitar şi legea învăţământului superior. Până pe data de 24 august, oficialii din minister așteaptă eventuale propuneri de modificare a textului celor două legi, în așa fel încât, forma finală să fie una îmbunătățită. În acest sens, vicepreședintele PNL Vrancea pe domeniul Educației și membru al Comisiei Naționale pentru Educație din cadrul Partidului Național Liberal a ținut o conferință de presă în care a vorbit despre principalele modificări ce vor fi aduse la Legea Educației. Livia Marcu a lansat o invitație către toți partenerii de dialog să propună eventuale modificări. „Societatea românească a trecut prin niște etape firești. Sistemul de educație a fost bulversat, cu o lege a educației veche, de prea multe ori îmbunătățită și adaptată unor nevoi reale, sau nu. Din acest motiv, necesitatea unei noi legi a educației este o consecință firească a realităților pe care noi le trăim. (…) Legea educației are ca fundament proiectul „România Educată” prin care se propune reconfigurarea întregului sistem de educație din România. Eu îmi propun să deschid acest subiect și să invit toți partenerii de dialog să participe pentru a propune eventuale schimbări în ceea ce privește această lege a educației, mai ales în sistemul preuniversitar. Invitația trebuie să genere rezultate concrete și să faciliteze realizarea celei mai bune legi a educației pe baza acestor propuneri care o să vină din partea specialiștilor, dar și din partea beneficiarilor”, a spus Livia Marcu. Legile „României educate” se află acum în dezbatere publică, până pe 24 august, urmând ca după 1 septembrie să fie adoptate de guvern în formă îmbunătățită și transmise, mai departe, parlamentului pentru vot și apoi președintelui pentru promulgare.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.