VIDEO: Mesajul Patriarhului Daniel pentru credincioși: “Aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viaţa omului pe pământ”

0
77

Patriarhul BOR a transmis un mesaj pentru credincioși cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști. “Perioada de criză medicală poate fi transformată într-una de întărire în credinţă, mai ales prin rugăciune şi prin sporire a iubirii faţă de cei aflaţi în suferinţă”, transmite Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în Pastorala de Sfintele Paşti, care poate fi citită integral AICI. Potrivit acestuia, pandemia de COVID-19 arată că viaţa şi sănătatea trebuie preţuite, la fel şi viaţa şi sănătatea semenilor, “fiind daruri primite de la Dumnezeu”, care trebuie protejate “cu multă responsabilitate spirituală şi sanitară”. “Traversăm o perioadă extrem de dificilă privind sănătatea şi valoarea vieţii, când numeroşi oameni sunt încercaţi de noua epidemie, care s-a extins la nivel global. În această perioadă, este mare nevoie de rugăciune şi de ajutorare frăţească, de apropiere de Dumnezeu şi de solidaritate practică între oameni. Aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viaţa omului pe pământ şi cât de mare nevoie este de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieţii pământeşti şi al vieţii cereşti veşnice. Această perioadă de criză medicală poate fi transformată într-o perioadă de întărire în credinţă, mai ales prin rugăciune şi prin sporire a iubirii noastre faţă de oamenii aflaţi în suferinţă”, arată patriarhul în Pastorala de Paște.

“În privinţa cimitirelor ortodoxe româneşti, acestea sunt locuri de reculegere şi de pelerinaj; în ele aflăm mormintele bunicilor şi părinţilor noştri, precum şi morminte sau monumente funerare ale marilor personalităţi naţionale, oameni de cultură, de artă, oameni de ştiinţă, morminte şi monumente ale eroilor care s-au jertfit pentru unitatea, libertatea şi demnitatea poporului român, ale eroilor Revoluţiei române din decembrie 1989, dar şi morminte ale martirilor mărturisitori ai lui Hristos Domnul din închisorile regimului comunist totalitar. Pomenirea celor decedaţi, cu rugăciune şi cu recunoştinţă, nu este doar o datorie morală a noastră, a tuturor, ci este şi un act de sănătate spirituală a sufletului, deoarece numai rugăciunea şi recunoştinţa sunt relaţie vie între suflete, o comuniune spirituală mai tare decât moartea fizică a trupului”, a mai evidențiat înaltul ierarh. Cu acest prilej, Patriarhul Daniel a urat tuturor românilor multă sănătate şi pace, bucurie şi speranţă! (sursa foto: Basilica.ro)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.