VIDEO: Pacienții din Spitalul Județean refuză transferul la alte unități medicale! „Mi se pare un abuz și o lipsă de respect față de noi, cei care am căzut în linia întâi”

0
1789

Ore întregi de tensiuni la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, după ce pacienții asimptomatici au aflat că vor fi urcați în microbuze în această dimineață pentru a fi transferați la unități din Brăila și Râmnicu Sărat. Deși la ora 8 microbuzele ar fi trebuit să plece spre spitalele din județele învecinate, nici până la această oră nu s-a demarat procedura transferului. Motivul este unul simplu: pacienții au refuzat să părăsească unitatea medicală.

În fața acestui refuz, pare că tot planul a fost lăsat la o parte, iar medicul Gabriel Negoiță, pregătit de dimineață să își elibereze secția spitalului pe care l-ar conduce interimar (potrivit unor surse), a plecat din unitate. Între timp, acesta le-ar fi transmis medicilor că vor fi transferați doar cei care vor să plece în cele două unități spitalicești din Brăila și Rm. Sărat. De menționat că nici medicii care îi îngrijesc pe pacienți nu au fost de acord cu transferul, însă au fost „sfătuiți” să demareze procedurile.

La Secția de Infecțioase a ajuns și Claudiu Grosu, liderul de sindicat al Sanitas Vrancea, care a declarat că este alături de cadrele medicale și a făcut un apel către autorități, pentru ca pacienții confirmați cu COVID-19 și internați la Județean. „să aibă șansa să fie tratați de medicii vrânceni”.

Mi se pare un abuz și o lipsă de respect față de noi, cei care am căzut în linia întâi, ca să fim tratați la modul acesta. Nu vrem altceva decât să rămânem pe poziții și să fim tratați de colegii noștri vrânceni. Trebuie să se găsească alte soluții în Vrancea!”, a spus Claudiu Grosu. Acesta a confirmat că pacienții internați rămân pe loc.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.