VIDEO! Președintele Klaus Iohannis, vizită la vama Siret: „România și NATO nu va fi implicată în acest conflict militar”

0
452

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat sâmbătă tabăra de refugiaţi de la vama Siret. Acesta a declarat că România nu va fi implicată în conflictul dintre Rusia și Ucraina, spunând că România pleacă de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde. „Pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde. NATO nu va fi implicată în acest conflict militar și nici România nu va fi implicată în acest conflict. Rolul nostru, pe care îl vedem, este cel pe care l-am descris: ajutăm pe cei care se refugiază, vom ajuta și pe cei care rămân în Ucraina”, a spus președintele. Întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla dacă vecinii de peste Prut vor fi atacați, Klaus Iohannis a răspuns: „Cu Moldova suntem într-o relație foarte strânsă și suntem hotărâți ca în situația în care umanitar este nevoie de ajutor să intervenim și acolo. Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi amenințată”. Președintele a mai declarat că nu există vreun calcul în care România să fie implicată în conflict și că nu există niciun scenariu în care România să fie amenințată: „E țara noastră și aici rămânem. Noi nu calculăm acum un scenariu în care România să fie implicată în conflict sau să fie amenințată. Nu pot să spun decât un lucru simplu: aici, în România, suntem acasă. Asta este țara noastră și aici rămânem”, a mai spus Klaus Iohannis.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.