VIDEO: Primari din Vrancea, trași de urechi de prefectul Hornea în fața lui Raed Arafat

0
412

Autoritățile centrale au convocat, miercuri după-amiază, toți prefecții și factorii de răspundere din comitetele pentru situații de urgență într-o videoconferință, pentru a analiza situația generată de ploile torențiale și de inundații. În timpul videoconferinței, condusă de secretarul de stat din MAI Raed Arafat, prefectul județului Vrancea, Sorin Hornea, i-a atacat pe primarii care nu și-au făcut treaba așa cum ar fi trebuit.

„Avem localități de unde rapoartele operative au venit foarte târziu sau chiar nu au fost întocmite. Primarii și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență trebuie să înțeleagă că, în astfel de situații, comunicarea conform procedurilor este vitală. Am fost la fața locului împreună cu conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru că, din anumite zone, nu am avut informații și a trebuit să verific situația existentă în teren. Avem nevoie de informații corecte și la timp ca să știm cum alocăm resursele pentru intervenții. Există localități unde există probleme în privința corectitudinii datelor furnizate de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență. Acest lucru are drept cauză și lipsa de experiență a noilor primari în gestionarea unor asemenea tipuri de evenimente“, a declarat prefectul de Vrancea în timpul videoconferinței.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.