VIDEO: Primăria merge până la capăt în războiul cu chiriașii de la G2

0
1167

Mai multe persoane care locuiersc în blocul G2 din Bahne au venit joi dimineață în fața Primăriei Focșani, pentru a-și exprima nemulțumirea față de situația în care se află de 10 zile. De pe 5 martie, ei nu mai au curent electric și apă curentă, aceste servicii fiind întrerupte din cauza restanțelor foarte mari acumulate de cei care locuiesc în acest bloc. O parte dinte locatari se plâng că din cauză că nu mai au utilități s-au îmbolnăvit. Alții, care sunt cu plata la zi a utilităților și au primit repartiții în blocul de pe strada Revoluției, reclamă starea deplorabilă în care sunt locuințele din cartierul Sud. Primarul Cristi Misăilă nu s-a lăsat impresionat de prezența oamenilor în fața Primăriei. El are un singur mesaj pentru ei: să se respecte legea.

“Soluția este una singură. Să se respecte legea. Asta înseamnă să-și achite obligațiile la bugetul local. Pentru faptul că li s-a sistat furnizarea apei și energiei electrice la blocul G2, nu putem să mai furnizăm apă și curent, pentru un simplu motiv: Nu avem nici un contract încheiat cu nici un chiriaș în acest bloc. Neavând nici un contract nu putem să-i tragem la răspundere să-și achite obligațiile rezultate din consumul acestor utilități. Dacă nu recuperăm acești bani, va trebui să plătim din bugetul local contravaloareaa consumurilor de apă și curent, ceea ce va duce la o pagubă din banii tuturor cetățenilor din Focșani”, a declarat primarul Cristi Misăilă. În urma întreruperii furnizării utilităților, Primăria Focșani a fost reclamată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării de Partida Romilor Pro Europa, care îi reprezintă pe chiriașii din blocul “NATO”. Primarul Misăilă nu este impresionat și spune că întreaga acțiune a municipalității este legală:

“Ieri (n.r. miercuri) am primit o adresă din partea Consiliului Național privind Combaterea Discriminării (CNCD) prin care ni s-a solicitat să ne exprimăm un punct de vedere cu privire la acțiunea întreprinsă de către Partida Romilor prin reprezentanții săi. Noi ne menținem punctul de vedere. Considerăm că nu este o discriminare să introduci într-o hotărâre de consiliu local obligație legală și morală de a-și achita obligațiile restante, atât către bugetul local cât și către toți furnizorii de utilități”, a mai spus Cristi Misăilă.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.