VIDEO: Primarul din Urechești trage Consiliul Județean de urechi

0
475

drum judetean urechesti vrancea - VIDEO: Primarul din Urechești trage Consiliul Județean de urechi

Primarul din comuna Urechești, Nistor Bratosin a găsit o metodă inedită de protest împotriva administratorului de drept al drumului județean care strabate comuna. Sătul de înjurăturile oamenilor din sat, din cauza stării deplorabile a drumului, acesta a montat panouri inscripționate care fac referire la faptul că drumul cu pricina nu este administrat de primărie, ci de Consiliul Județean Vrancea.

”Drum judeţean 205B nu face parte din atribuţiile primarului Bratosin Nistor. Aparţine de Consiliul Judeţean”, este mesajul care apare pe câteva panouri instalate de edilul din Urechești. Mesajul a fost conceput ca urmare a numeroaselor adrese trimise către Consiliul Județean Vrancea, care au rămas fără vreun răspuns, dar și a nemulțumirilor din partea locuitorilor care traversează zilnic, de câteva ori, drumul cu pricina.

Drumul  județean 205B face legătura între drumul european 85 (DN2) și centrul comunei. Pe o lungime de aproximativ trei km circulă intens atât locuitorii din comună cât și pelerinii care traversează această porțiune pentru a merge la cele două mănăstiri din zonă.

De mai bine de 20 de ani pe această porțiune de drum nu s-au mai făcut reparații capitale. Singurele intervenții făcute au fost acoperirea găurilor existente cu pietriș, lucru care, conform declarațiilor primarului, nu pot să dureze prea mult.

Mai mult decât atât, primăria din Urechești a înaintat cereri către Consiliul Județean Vrancea ca drumul să fie transferat în administrare pentru a putea fi reparat cu bani de la bugetul comunei. Și această cerere a rămas fără răspuns.

Oamenii care traversează zilnic porțiunea de drum, ajunsă în stare deplorabilă, sunt extrem de nemulțumiți și chiar au semnat o petiție pentru ca cineva să ia măsuri. Aproximativ 800 de semnături au ajuns pe masa celor de la Consiliul Județean.

Cu toate acestea, conform declarației reprezentantului Consiliului Judeţean, Romeo Iordache, drumul respectiv se află pe o listă de priorităţi pentru proiectare şi reabilitare. Nu se ştie, însă, când ar putea fi demarate, concret, lucrările de reabilitare.

Este pentru a doua oară când edilul din Urechești și localnicii atrag atenția asupra stării dezastruoase a drumului județean. În urmă cu un an, oamenii au plantat mai multe flori în gropile din asphalt și le-au vopsit marginile în culoarea albă pentru a putea fi ocolite mai ușor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.