VIDEO: Primarul Misăilă a făcut o demonstrație cu semințe de floarea-soarelui pentru a explica de ce e necesară o nouă taxă

5
802

Primăria Focșani propune prin proiectul care stabilește taxele și impozitele locale pentru anul viitor introducerea unei noi taxe. Taxa de habitat a fost calculată la un nivel de 6 lei/lună/ persoană, iar pentru persoanele juridice la 10 lei/lună/angajat.

Propunerea se află în dezbatere publică, dar a stârnit numeroase reacții. De aceea, primarul Cristi Misăilă a vrut să explice de ce e necesară. El a arătat că focșănenii sunt lipsiți de spirit civic și fac multă mizerie, iar costurile cu salubritatea stradală depășesc 8 milioane de lei anual.

Misăilă a mai spus că până acum amenzile aplicate focșănenilor care aruncă gunoaie pe jos n-au avut nici un rezultat. Ca să exemplifice cât mai bine ce înseamnă, de fapt, 6 lei pentru o persoană, el a desfăcut o pungă de semințe în valoare de 6 lei, pe care a aruncat-o pe jos în sala de ședințe a Consiliului Local. A aruncat apoi și ambalajul, apoi i-a cerut femeii de serviciu să măture, pentru a demonstra cât durează, de fapt, curățenia, în astfel de cazuri. Misăilă a mai precizat că proiectul poate suferi modificări însemnate, dar că reprezintă singura soluție pentru ca focșănenii să devină civilizați.

El a dat exemplul altor orașe din țară care au o taxă similară, unde rezultatele au fost pe măsura așteptării.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

5 COMENTARII

  1. Decat sa fi aruncat acele seminte, mai bine ati fi pus oamenii de la politia locala sa fie mai vigilenti si sa amendeze mai mult. De ce nu aratati cat ati “amendat” pentru “mizerie”, cat va costa curatarea efectiva si cat veti castiga din aceasta taxa. Undeva vor fi niste diferente. Cum o veti numi? “Taxa de matura”?
    Serios, revin, care a fost nivelul amenzilor, cat din ele au fost incasate, si care este costul curateniei in oras?
    Multumesc,

  2. Sa fie amendati cei ce fac mizerie….! Nu trebuie sa plateasca omenii ce mentin curatenia…! Din banii de amenzi se pot plati…oamenii ca fac curat! Poltita locala sa ii amendeze pe toti ce arunca mucuri de tigara, hartii, bilete de autobuz, bonuri fiscale… pe trotuar dar si in trafic! Nu incurajati mizeria orasului….ci ordinea si disciplina!

  3. Corect ar fi fost sa fie amendati oamenii care fac mizerie..In felul acesta oamenii vor mentine curatenia… Ceea ce faceti acum ii pedepsiti pe toti !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here