VIDEO: Primarul Misăilă, despre testarea cadrelor de la Căminul de bătrâni: „Pe data de 4 mai, DSP a prelevat probele. Nici astăzi, când vorbim, nu avem un rezultat oficial”

0
481

Primarul Cristi Misăilă a ieșit în fața jurnaliștilor astăzi cu câteva explicații legate de situația angajaților care lucrează în Căminul Persoane Vârstnice din Focșani, aflat în subordinea Consiliului Local. Recent, în ședința de Consiliu Local Focșani s-a adus în discuție faptul că la acest centru ar fi încălcate ordonanțele militare, în sensul că personalul nu respectă programul de ture de 14 zile. La Căminul de bătrâni a fost găsită o altă soluție, angajații lucrând în schimburi de 12 ore cu 24, deoarece aici sunt cazați 50 de beneficiari, iar mare parte dintre aceștia au nevoie permanent de ajutor. Și, în acest context, s-a decis ca personalul să fie izolat, după ieșirea din tură, la o unitate hotelieră. Clar și nu prea.

La finele lunii trecute, atât consilierii locali liberali cât și primarul și-au explicat opiniile legate de interpretarea ordonanțelor. Primarul a ținut să atragă atenția că a respectat ordonanțele militare și a explicat că s-au respectat procedurile. Inclusiv cele legate de testarea personalului angajat. Însă nu e liniște în centru, deoarece la mai bine de o săptămână de la efectuarea testelor, nimeni nu știe oficial care sunt rezultatele. „Pe surse”, nu ar fi cazuri de personal pozitiv cu COVID-19.

Am solicitat testarea atât a personalului angajat cât și a bătrânilor din acest cămin. Și abia luni, pe data de 4 mai, DSP a prelevat probele. Și nici astăzi, când vorbim, nu avem un rezultat oficial. Avem informația pe surse că toate testele celor 26 de angajați sunt negative”, a spus primarul Misăilă.

Practic la Căminul de bătrâni situația ar putea fi calmă, însă problemele curg. Primarul a făcut vorbire inclusiv de plângerea penală care i-a fost făcută, pe motiv că ar fi obligat angajații să se cazeze în afara centrului. „Ce să faci, să primești plângere penală că a murit un bătrân, că nu ai asigurat continuitate? Sau să primești plângere penală că ai asigurat continuitate și că nu ți-a murit niciun bătrân?”, se întreabă retoric Lucian Feroiu, șeful Centrului Multifuncțional Cantina de Ajutor Social și Cămin Persoane Vârstnice.

Primarul Misăilă a făcut public și faptul că în acest moment unul dintre beneficiarii căminului este izolat într-una din camere, după ce a fost transportat la spital, pentru rezolvarea unei probleme medicale. „Eu le mulțumesc că au înțeles și mulțumim Lui Dumnezeu că nu avem niciun caz, față de ceea ce se întâmplă în țară”, a spus acesta, cu referire la activitatea persoanelor angajate în centru.

Pe 30 aprilie, consilierii liberali din Focșani au trimis un comunicat prin care atrăgeau atenția că situația contractelor de cazare încheiate de instituțiile subordonate Consiliului Local Focșani nu este clară. „Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de 28 de zile și pentru 26 de persoane (întregul personal), valoarea contractului fiind de 218.400 lei, adică peste două miliarde de lei vechi. Scopul achiziției a fost acela de a caza salariații Centrului Social Multifuncțional „Cantina de Ajutor Social și Cămin Persoane Vârstnice” din Focșani. Din punct de vedere legal, contractul ar fi trebuit făcut pentru 13 persoane, nu pentru 26 de persoane, așa cum prevede legislația emisă în perioada stării de urgență”, se arăta în comunicatul asumat de aripa liberală din CL Focșani.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.