VIDEO: Probele scrise ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie | Ce spune ministrul Educației despre anul școlar în curs

0
119

Ministrul Educației, Monica Anisie a susținut o conferință de presă în care a anunțat că probele scrise ale evaluării naționale și bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie, iar subiectele nu vor cuprinde programa aferentă semestrului al doilea. Data reluării cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei. În contextul informațiilor din prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea situației de urgență și luarea măsurilor de siguranță, potrivit ministrului. Astfel, situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, plus nota de la teză, acolo unde este cazul. Programa pentru teză va include doar materia studiată până în data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile. „Am recomandat realizarea de lecții suport online și suntem conștienți că mai există comunități în care accesul la tehnologie e dificil. Am realizat un parteneriat cu televiziunea publică, am început să obținem tablete pentru comunitățile defavorizate. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului – elevi, studenți, părinți, sindicate, consiliul rectorilor. Am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor și finalizarea anului școlar 2019-2020”, a adăugat ea.

Toate simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasele a doua, a patra și a șasea, precum și olimpiadele si concursurile au fost anulate prin ordin de ministru. Anisie a vorbit și despre înscrierea copiilor la grădiniță și la clasa pregătitoare. Data la care vor începe acestea va fi anunțată după ce va fi stabilită data reluării cursurilor, a precizat ea. În ceea ce privește  învățământul universitar, ministrul Ediucației a declarat că activitățile se vor desfășura în mediul online, cu excepția celor care necesită laborator sau proiect, iar activitățile care impun interacțiunea față în față vor fi recuperate intensiv după încetarea stării de urgență. Toate aceste măsuri pot suferi modificări în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a mai adăugat ministrul Educației, Monica Anisie.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.