Îndrăznește să fii informat!

vineri, 12 aprilie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_img
  AcasăActualitateVIDEO! Programul de guvernare al PNL prezentat de consilierul județean Claudiu Matei și consilierul municipal Livia...

  VIDEO! Programul de guvernare al PNL prezentat de consilierul județean Claudiu Matei și consilierul municipal Livia Marcu

  Consilierul județean Claudiu Matei și consilierul municipal Livia Marcu au prezentat în cadrul unei conferințe de presă programul de guvernare al PNL, fiind atinse câteva dintre măsurile extrem de importante asumate de liberali pentru dezvoltarea și modernizarea României în următorii ani. Au fost abordate teme precum oportunitatea unei noi legi a Educației, dezvoltarea sectorului viti-vinicol, antreprenoriatul competitiv și politicile fiscale stimulative, susținerea familiei, stimularea natalității și politicile publice pentru tineri. În acest context, consilierul Livia Marcu, președintele comisiei de Educație din PNL Vrancea, a ținut să reitereze faptul că Legea Educației avea nevoie de modificări urgente, astfel încât să poată fi aliniată la modelul european. În cea ce privește greva cadrelor didactice, Livia Marcu consideră că problema ar putea fi rezolvată rapid la masa negocierii și a dialogului bilateral. „Programul politic al PNL este extrem de sensibil la dorințele cadrelor didactice. Sunt investiții majore, se realizează proiecte vizibile cu rezultate în viitorul apropiat pentru că asemenea schimbări nu se pot face peste noapte. Dincolo de infrastructură, resursa umană trebuie să constituie o investiție importantă a sistemului de învățământ. S-a regândit formarea cadrelor didactice și există această nevoie de reformare. Dacă ne gândim doar la neîmplinirea unei legi sau a unei forme de comunicare trebuie să ne gândim că nu putem avea cu toții dreptate, dar dacă vom gândi împreună beneficiile care vor apărea în urma schimbărilor, cred că la masa dialogului, chiar dacă trecem printr-o grevă, lucrurile se vor realiza așa cum doresc cadrele didactice, părinții și elevii”, a spus consilierul municipal al orașului Focșani, Livia Marcu.

  Pe de altă parte, consilierul județean Claudiu Matei, președinte al TNL Vrancea, a expus succint o parte dintre strategiile liberale menite să aducă și să sporească echilibrul economic al României prin investiții la toate nivelurile, politici fiscale stimulative pentru mediul de afaceri, locuri de muncă mai multe și mai bine plătite și, nu în ultimul rând realizarea unei relații corecte între cetățean și stat. „Cred foarte mult în șansa pe care România o are, iar noi, partide politice sau societate civilă, trebuie să punem umărul la modernizarea țării. La nivelul județului Vrancea, echipa liberală condusă de președintele Cătălin Toma, împreună cu colegii primari și aleșii locali ai PNL, a demonstrat faptul că administrația liberală este una eficientă și motivată. În calitate de consilier județean și de președinte al TNL Vrancea, voi continua să fac lobby pentru tinerii din județul Vrancea, și nu numai, să răspund nevoilor și interesele tinerilor, iar activitatea mea să fie îndreptată către dezvoltare, inovare și sprijinirea proiectelor sau a persoanelor care vor contribui la îndeplinirea acestor obiective”, a precizat consilierul județean Claudiu Matei.

  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  GALAȚI: Condamnare pentru mită pentru un fost director

  Fostul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime, Ciubrei Luigi Mariusa, a fost...

  Avem lege pentru calitatea apei. Ea a fost promulgată

  Preşedintele României a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2023 privind calitatea apei...

  Polițistă vrânceană medaliată cu argint la Campionatul de tenis de masă al Ministerului Afacerilor Interne

  Peste 120 de sportivi participanți, din cadrul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, au fost...

  ARTICOLE POPULARE

  ULTIMA ORĂ Locuitorii din Focșani, zona intersecției Anghel Saligny – Cotești, au rămas fără apă după ce un excavator a găurit magistrala!

  Un excavator care executa omlete, pardon!, lucrări în zona intersecției străzilor Anghel Saligny cu...

  ULTIMA ORĂ! Mobilizare de forțe la Vizantea Livezi pentru găsirea a două persoane rătăcite în pădure

  UPDATE: În urmă cu puțin timp, cele două persoane au fost găsite tefere de...

  BanaURSUL halicit de vulpe! Lăcomia, prostia și viclenia din celebra povestioară transferate la Dumitrești

  Interpretarea contemporană a poveștii "Ursul păcălit de vulpe" s-a transformat într-o realitate a timpurilor...