VIDEO: Proiectele de dezvoltare din comuna Răstoaca blocate de consilierii social democrați

1
190

Proiectele de dezvoltare din comuna Răstoaca riscă să rămână nerealizate din cauza consilierilor PSD-UNPR care nu vor să voteze proiectele din ședințele Consiliului Local. S-a întâmplat la ultima ședință, atunci când pe ordinea de zi primarul comunei Răstoaca, David Chiriță a avut trei proiecte care beneficiau de sprijinul financiar al Ministerului Dezvoltării. „La ultima ședință am avut pe ordinea de zi trei puncte foarte importante pentru comunitatea noastră. Am făcut o solicitare către Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Innvetiții. Am avut drumuri afectate de inundațiile din 2014, drumuri pe care nu am reușit să le refacem. Am găsit sprijin la domnul ministru pentru alocarea acestor fonduri și realizarea acestor investiții. Este vorba despre șapte străzi din comuna Răstoaca, străzi care urmau să fie asfaltate și alte cinci străzi pe care trebuia să construim rigole betonate pentru scrugerea apelor pluviale”, a spus primarul David Chiriță care a mai adăugat că singurul efort bugetar pe care trebuia să-l suporte comuna fiind cel al întocmirii studiului de fezabilitate. Proiectul nu a fost votat de consilierii PSD și UNPR. Suma alocată pentru această investiție este de două milioane de lei, bani care urmează să vină de la Compania Națională de Investiții.

 ”Consiliul Local trebuie să aprobe aceste investiții, bani sunt de la CNI. În sarcina administrației locale este doar întocmirea studiilor de fezabilitate. Nu înțeleg de ce consilierii de la celelalte partide nu au votat proiectul de hotărâre, inclusiv fostul primar PSD, acum la UNPR. Durerea noastră este că nu putem, deocamdată, să realizăm aceste investiții vitale pentru comuna noastră. Suma totală de la CNI pentru aceste lucrări este echivalentă cu bugetul local de investiții al comunei pe 7-8 ani”, a mai declarat primarul comunei Răstoaca, David Chiriță.

Un alt proiect care nu a trecut de votul consilierilor este cel privind alocarea unei sume de aproximativ 10.000 lei pentru intabularea unor terenuri din comună pe care primăria vrea să amenajeze trotuare și piste de biciclete. ”Nici la acest proiect nu am găsit înțelegere la consilierii PSD-UNPR. N-au motivat decizia de a nu vota proiectul, pur și simplu nu au vrut să-l voteze”, a mai spus primarul liberal, care a găsit și o soluție la această problemă: organizarea unei acțiuni de strângere de fonduri, pentru a face rost de banii necesari de la cetățeni. ”Vor fi donații de la primar, de la viceprimar, de la consilierii PNL, de la cetățenii din comună și din județ. Consilierii locali PSD-UNPR nu se luptă cu mine, se luptă, practic, cu cetățenii comunei. Ei au uitat de jurământul depus la începutul mandatului”, a mai completat primarul din Răstoaca. David Chiriță vrea ca la următoarea ședință de consiliu local să aducă în sală cetățenii comunei pentru a fi martori la explicațiile consilierilor PSD și UNPR. În urma votului la alegerile din 2016, din structura Consiliul Local Răstoaca fac parte 5 consilieri PNL, 4 PSD și 2 consilieri UNPR, unul dintre aceștia fiind fostul primar al comunei.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. 🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐂🐂🐂🐂🐂UNDE NE SUNT MINERII DE ACUM 30 DE ANI,CU GHIOAGELE LOR ???????SUNTEM LA MANA GHIOLBANILOR ANALFABETI PARVENITI !!!!VEZI SI CARLIGELE,VIDRA,TULNICI….SA NU UITI DAARIE,NICIODATA SA NU UITI !!!DAR,AM UITAT SI UITAM MEREU,IDIOTII DE NOI….

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.