VIDEO: Războiul din CL Focșani a intrat într-o nouă etapă: absența nemotivată de la ședință

0
328
O banală ședință a Consiliului Local Focșani, un nou motiv de gâlceavă între primarul Focșaniului, Cristi Misăilă și consilierii Partidului Național Liberal.

Convocată pentru ziua de vineri, ședința extraordinară a Consiliului Local a avut pe ordinea de zi un număr de 15 proiecte de hotarâre de interes pentru cetățenii municipiului. De la ședință au absentat cei șapte consilieri PNL înpreună cu Costel Bîrsan, consilier ales din partea UNPR. Din totalul celor 15 proiecte aflate pe ordinea de zi, trei proiecte, care necesitau votul a două treimi din numărul consilierilor, nu au fost aprobate.

Este vorba despre proiectul de hotărâre ce aproba lista de priorități pentru repartizarea locuințelor sociale și stabilirea criteriilor în baza cărora se repartizează locuințe sociale, un proiect de hotărâre ce privea creșterea eficienței energetice și un altul de clasificare a unei unități locative din municipiu.

La finalul ședinței, primarul Focșaniului, Cristi Misăilă a dorit să explice importanța proiectelor puse în dezbatere, și a explicat necesitatea introducerii acestora pe ordinea de zi.

„Încă odată, ne-au demonstrat că acești consilieri PNL nu și-au înțeles rolul pe care îl au și pentru ce au fost votați de focșăneni. Am convocat astăzi o ședință extraordinară a Consiliului Local pentru a discuta niște proiecte de o maximă importanță și de o maximă urgență. Pot spune că sunt proiecte care, din punctul nostru de vedere ar fi adus un mare beneficiu tuturor focșănenilor. Probabil, dându-și seama de acest efect pozitiv, consilierii liberali nu au avut nici o șansă, și decât să vină să facă circ în fața camerelor de luat vederi, au preferat să fugă de tot din fața responsabilității cu care au fost investiți de către cetățenii municipiului Focșani”, a spus Cristi Misăilă.

Primarul a mai arătat că, din cauza absenței liberalilor și implicit a votului lor negativ, municipiul Focșani riscă să piardă o finanțare de la Uniunea Europeană de circa 16 milioane de euro. Nu a întrunit numărul necesar de voturi un proiect prin care municipalitatea urma să pună la dispoziția ENET terenurile pe care urmau să se efectueze săpăturile de înlocuire a vechilor conducte de termoficare cu unele noi.

De cealaltă parte, consilierii absenți de la ședința extraordinară au înregistrat înaintea ședinței un mesaj, pe care l-au postat pe o rețea de socializare, după ședință, în care își motivează absența. Liderul grupului liberalilor din CL Focșani a spus că nu a participat la ședință pentru că, în ultima perioadă, au fost convocate prea multe ședințe extraordinare și că nu vede rostul acestora.

“Astăzi am hotărât, noi consilierii PNL și consilierul Bîrsan să nu participăm la ședința extraordinară pe care a convocat-o domnul primar astăzi, din mai multe considerente. În primul rând, ședință extraordinară înseamnă o ședință în care vii cu niște probleme care nu suportă amânare. Ședințele extraordinare se întâmplă, de regulă, una pe an. Dacă au probleme care trebuie rezolvate urgent se face o ședință de îndată”, a fost mesajul consilierului PNL, Nicu Tănase.

Alături de liberali a stat și consilierul local UNPR, Costel Bîrsan care a spus că primarul se crede Dumnezeu prin convocarea acestor ședințe care nu au un caracter extraordinar.

“Eu consider că aceste ședințe extraordinare sunt un abuz din partea domnului primar, având în vedere că nu au un caracter extraordinar. Nici un proiect de pe ordinea de zi nu presupune ceva extraordinar, adunarea tuturor consilierilor din două în două săptămâni. Doar că domnul primar se distrează prin prezența noastră și vrea să facă pe un mic Dumnezeu. Îi transmit pe această cale că sunt două posturi de Dumnezeu: unul în cer, care nu se scoate la concurs, și unul pe pământ care este ocupat de domnul Merchea. Eu personal nu o să mă mai prezint niciodată la o ședință extraordinară dacă nu are într-adevăr un caracter extraordinar”, a declarat, Costel Bîrsan.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.