Rețea de traficanți de minori, destructurată de procurorii DIICOT Vrancea

0
463

O rețea de traficanți de minori a fost destructurată, miercuri de procurorii DIICOT Vrancea care au descins în zorii zilei la 5 locuințe de pe raza orașului Focsani. Trei bărbați și o femeie au ajuns la audieri și au fost reținuți pentru 24 de ore fiind suspectați că au racolat mai multe minore pe care ulterior le-au obligat să se prostitueze.

“La data de 12 aprilie 2016 procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Focşani şi a judeţului Vrancea în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 si până în prezent, inculpaţii Dimofte Viorela, Lupu Cornel, Macovei Cezar şi Ilea Alin Cristian au racolat mai multe minore de pe raza judeţului Vrancea iar ulterior prin constrângere, inducere în eroare şi profitând de starea de vulnerabilitate le-a obligat la practicarea prostituţiei. Pentru atragerea clienţilor, inculpaţii au postat anunţuri pe internet sub titulatura „escortă Focşani” la care erau ataşate fotografii în poziţii indecente ale victimelor minore. Inculpaţii au fost surprinși în flagrant în timp ce încasau sume de bani şi supravegheau două minore, în vârstă de 17 respectiv 16 ani care erau obligate să întrețină relații sexuale cu diverși clienți.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate bunuri folosite de inculpaţi la folosirea infracţiunilor, precum şi o sumă de bani de aproximativ 1300 lei provenită din activitatea infracţională, în total sumele de bani rezultate din această activitate infracţională fiind în cuantum de aproximativ 100.000 lei. În data de 13 aprilie 2016 s-au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pentru cei patru inculpaţi, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările vor continua în scopul stabilirii întregii activităţi infracţionale sub aspectul identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum şi a conturării şi stabilirii gradului de implicare a fiecărui participant. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se arată în comunicatul procurorilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.