VIDEO: Scandalul dintre liberalul Irimia și pesedistul Matișan a trecut la faza plângerilor penale

0
321

Scandalul de joi de la Biroul Electoral de Circumscripție Focșani a trecut la alt nivel: cel al plângerilor penale. Într-o conferință de presă, Cristinel Irimia a anunțat că a depus, încă de aseară, o plângere penală pe numele lui Bogdan Matișan pentru două fapte: lovire și lipsire de libertate, urmând ca în cursul zilei de vineri, președintele PNL Focșani, Nicu Tănase să sesizeze organele abilitate cu privire la neregularitățile descoperite în urma studierii dosarului de candidatură al primarului Cristi Misăilă. „Am observat că pe foarte multe pagini avem același scris, același stil de a semna, oameni pe întreaga listă de pe aceeași stradă, bloc lângă bloc, apartament lângă apartament. Practic, acele semnături par a fi făcute din birou și oamenii legii au obligația să stabilească adevărul”, a spus liberalul Cristinel Irimia. Acesta a mai spus că a mai observat un lucru care ar contravine legislației în vigoare. Irimia spune că pe listele de semnături ale candidatului PSD la Primăria Focșani ar fi semnat și persoane din altă localitate, ceea ce ar fi un lucru ilegal.

Reamintim că, în cursul zilei de joi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripție Focșani a avut loc o altercație între Cristinel Irimia și reprezentantul PSD în BEC Focșani, Bogdan Matișan. Irimia a mers să verifice listele de susținători ale candidatului PSD la Primăria Focșani. Așa cum reiese din declarațiile celor doi, președintele BEC, Loredana Arhip i-a permis liberalului să consulte listele cu condiția de a nu le fotografia sau filma. Irimia și-a notat într-un carnețel câteva nume, moment în care Bogdan Matișan i-a transmis președintelui BEC că practica este una interzisă și a cerut să fie luate măsuri. În imaginile publicate de Jurnal de Vrancea este surprins momentul în care liberalul vrea să părăsească incinta BEC, îl împinge pe reprezentantul PSD pentru a-și face loc, moment în care acesta cade. După întâmplare, într-o conferință de presă, social-democratul Matișan a povestit„i-a fost aplicată o tehnică de jiu jitsu”. Cert este faptul că, în urma apariției imaginilor de pe camerele de supraveghere IPJ Vrancea s-a autosesizat și a întocmit dosar penal pentru lovire și alte violențe, instituția urmând să continue cercetările pentru a stabili cum s-au petrect cu exactitate faptele.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.