VIDEO: „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” | Campanie de conștientizare a riscului de expunere la reţeaua de înaltă tensiune

1
155

Campania „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” va continua și în 2021. Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și prin Serviciul Județean de Poliție Transporturi Vrancea au realizat miercuri o serie de activități de informare și conștientizare a populației cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CF, triaje și zonele adiacente. Astfel, au fost informați călătorii care au circulat cu trenurile CFR pe ruta Focșani – Mărășești și retur, tinerii prezenți în stațiile CF Focșani și Mărășești și peste 100 de elevi ai Școlii nr. 2 din orașul Mărășești. În cadrul activităților preventive, tinerilor le-au fost oferite flyere realizate în cadrul campaniei, fiind îndrumaţi să scaneze codul QR, să urmărească şi să distribuie materialul video privind experimentul realizat, care prezintă sugestiv efectele electrocutării prin expunerea la reţeaua de înaltă tensiune prezentă în zona căilor ferate şi a gărilor.

Campania de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare –  ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, a fost inițiată  la nivel național în  luna iulie 2020 în baza unui parteneriat între Poliția Română, CFR Călători și Mercury 360, perioada de implementare a acesteia fiind prelungită până la data de 31 ianuarie 2022. Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune. Urcând pe tren, chiar și dezafectat, aceștia intră în câmpul electric existent între acoperiș și linia de înaltă tensiune. Astfel, se produce un arc electric, care presupune electrocutarea cu 27.000 de Volți a victimelor. Conștientizarea pericolului salvează vieți!

 

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Bravo, CFR! O initiativa extraordinara pentru care meritati respectati. Chiar recent am fost cu trenul pe ruta Focsani-Bucuresti si am ramas surprins sa vad multe schimbari pozitive gasite in acel tren, mai precis IR 1664.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.