Tragedie de Ziua Unirii Principatelor Române! Ilie Roșu, unul dintre cei mai cunoscuți maratoniști a decedat în urma unui stop cardio-respirator pe care l-a suferit în timp ce participa la maratonul organizat la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române. Tragedia s-a produs pe strada Unirea Principatelor, la scurt timp după ce participanții la cea de-a 8-a ediție a Maratonului Unirii au plecat de la start din centrul Focșaniului. După câteva sute de metri, adjudeanul Ilie Roșu a căzut secerat la pământ. Imediat, o persoană din grupul de maratoniști i-a făcut acestuia masaj cardiac până la momentul în care a sosit un echipaj SMURD. La fața locului a ajuns și un medic de la Spitalul Militar din Focșani care tocmai ieșise din tură. Doctorul Dorinel Ticu a fost cel care a continuat manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor medicilor, în jurul orei 11:30, acesta a fost declarat decedat.
Ilie Roșu avea 64 de ani și a alergat primul său maraton la vârsta de 48 de ani. Dragostea pentru alergare o are de mic copil, de când „fugărea” pe malurile Siretului. Colonelul în rezervă Ilie Roșu s-a născut la Adjud și a alergat de-a lungul vieții sale la aproape 300 de maratoane, atât în țară, cât și în străinătate.
„Nu există om pe pământ care să nu iubească mișcarea în aer liber și care să nu-i respecte pe cei care fac sport. De multe ori, în timpul alergării, descoperim în noi energii necunoscute, pe care am putea să le folosim zilnic pentru a ne atinge obiectivele și pentru a ne educa voința pentru a învinge. Deși n-am fost un sportiv de performanță, i-am admirat mereu pe cei care au încercat să-și depășească limitele. Am furat ceva de la ei și prin muncă, perseverență, tenacitate am reușit să-mi îndeplinesc un vis: acela de a alerga un maraton. Am avut de partea mea o mulțime de prieteni, care s-au bucurat și au suferit alături de mine.”, este o parte din prezentarea de pe site-ul personal al maratonistului Ilie Roșu.
Ilie Roșu participa la cea de-a 8-a ediție a Maratonului Unirii de la Focșani, o ediție cu un caracter simbolic. Maratonul Unirii urma să se desfășoare în regim de ștafetă, alergându-se pe granița existentă la 1859 între Moldova și Muntenia, de-a lungul râului Milcov, traversând prin localitățile Câmpineanca și Vârteșcoiu, până în fața Monumentului Eroilor din Odobești.
Redacția Jurnal de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l ierte!