Primarul Iulian Nica invită vrâncenii sâmbătă, 22 septembrie 2018, la hramul Mănăstirii Brazi. Cu acest prilej, așezământul monahal păncean își va prăznui ocrotitorul duhovnicesc, Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie, Mitropolitul Moldovei.  Credincioșii vor avea ocazia de a se reculege la moaștele Sfântului Teodosie, ce vor fi așezate, spre închinare, în baldachinul din curtea mănăstirii.

În ajunul sărbătorii, vineri, 21 septembrie, începând cu orele 18, va avea loc Slujba Privegherii. Programul liturgic va continua sâmbătă dimineață, de la orele 8.00, cu Acatistul Sfântului Teodosie, urmat de Sfânta Liturghie Arhierească, ce va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și un sobor de preoți și diaconi din Eparhie.

Manifestările dedicate Sfântului Teodosie, ctitorul Mănăstirii Brazi și patronul spiritual al orașului Panciu, vor continua și în perioada 27-29 septembrie 2018, când se va desfășura cea de-a X-a ediție a Concursului Național de Artă Creștină Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, eveniment organizat de Primăria Orașului Panciu, Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, Casa de Cultură Mihai Eminescu Panciu, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Protoieria Orașului Panciu, Consiliul Județean Vrancea prin Centrul Cultural Vrancea și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Sâmbătă, 29 septembrie 2018, de la orele 10.00, în incinta Mănăstirii Brazi se vor desfășura secțiunile Muzică religioasă și Cântec de toacă, iar de la orele 15.00 este programată festivitatea de premiere.

Vă aștept cu mare drag, pe 22 septembrie, în comunitatea noastră, să-l prăznuim pe Sfântul Mare Mucenic Teodosie, ocrotitorul orașului! Și tot aici, pe 29 septembrie, vă invit la Concursul Național de Artă Creștină «Sfântul Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi», să ne bucurăm de cântecul de toacă, de muzica psaltică și să admirăm cele mai frumoase icoane, pictate de cei mai talentați copii din toată țara! Împreună, să fim în acest loc minunat, de liniște, pace și rugăciune!“, este invitația adresată vrâncenilor de primarul Iulian Nica.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.