VIDEO+AUDIO: Polițiștii vrânceni au organizat filtre pentru a verifica șoferii care circulă după ora 22:00

0
1109

Luni seara, polițiștii vrânceni, alături de lucrători ai Jandarmeriei și ai Poliției Locale au organizat filtre, în întreg județul Vrancea, pentru a verifica șoferii care circulă după ora 22:00. Începând de luni seara, circulația persoanelor în afara locuinței este permisă doar în anumite condiții. Măsurile impuse prin Ordonanța Militară numărul 2 din 21 martie 2020, obligă pe toți cei care se află în stradă, în intervalul orar 22:00-06:00 să dețină asupra lor o să dețină adeverință de la locul de muncă sau declarație pe proprie răspundere.

AUDIO – Agent Principal de Poliție – Lidia Brașoveanu (purtător de cuvânt IPJ Vrancea)

 

Polițiștii vrânceni au oprit în trafic, luni seara, zeci de mașini și au solicitat adeverințele obligatorii. Au fost organizate filtre în mai multe zone din municipiu, dar și în zeci de locații din județ. Majoritatea celor legitimați în trafic, au înțeles importanța prevederilor Ordonanței Militare și au avut asupra lor documentele justificative pentru a putea circula liber, după ora 22:00.

Mai jos puteți citi o parte din prevederile Ordonanței Militare Nr. 2 din 21.03.2020:

Art. 4. În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.