VIDEO+FOTO: Revoltă în CLM! Câțiva focșăneni au venit să-și caute dreptatea cerându-le aleșilor respingerea unui proiect controversat

0
592

IMG 4517 - VIDEO+FOTO: Revoltă în CLM! Câțiva focșăneni au venit să-și caute dreptatea cerându-le aleșilor respingerea unui proiect controversat

Câțiva cetățeni care au venit la întrunirea aleșilor gândind că cineva le va asculta păsurile, iar proiectul care a stârnit atâta nemulțumire în rândul focșănenilor să pice,  a făcut ca ședința de astăzi să se transforme într-un scandal.

Mărul discordiei, proiectul care i-a adus pe focșăneni în primărie, este cel legat de aprobarea construirii unui bloc de cinci nivele pe Strada Mare a Unirii din municipiu. În momentul în care ședința a ajuns la punctul de pe ordinea de zi în care aleșii trebuia să voteze aprobarea proiectului, locatarii au cerut explicații aleșilor locali referitoare la amplasamentul clădirii ce urmează a fi construită.

„Vin astăzi în fața dumneavoastră cu o rugăminte de a îndrepta o nedreptate. Și noi suntem contribuabili la bugetul local, suntem cu toate taxele și datoriile la zi. Considerăm că este o nedreptate grosolană și vă rugăm să luați act de ea și să nu aprobați acest proiect. Se dorește a fi un bloc de 5 etaje. Imaginați-vă cum arată într-un perimetru format din blocuri cu 3 etaje”, a spus Ionel Agrigoroaie, reprezentantul Asociației de Proprietari Nr. 624.

TEREN BLOC 5 ETAJE MARE A UNIRII 1024x610 - VIDEO+FOTO: Revoltă în CLM! Câțiva focșăneni au venit să-și caute dreptatea cerându-le aleșilor respingerea unui proiect controversat

În replică, social democratul Cătălin Vrabie, cel care a prezidat ședința de joi, a spus că nu Consiliul Local este cel care trebuie să se pronunțe asupra dreptului de proprietate al constructorului.

„Nu avem atribuții, noi ca și Consiliu Local de a investiga modul prin care acest domn a dobândit proprietatea. Ceea ce cereți dumneavoastră Consiliului Local excede atribuțiilor acestui consiliu. Nu putem bloca sau nu putem interveni asupra dreptului de proprietate”, a replicat consilierul PSD, Cătălin Vrabie.

Terenul cu pricina a născut în trecut discuții aprinse, după ce consilierul Aurel Bâcu a postat pe o rețea de socializare cum constructorul, după ce a îngrădit terenul, a adus câteva oi pe care le-a lăsat la păscut între blocurile învecinate. Firma care urmează  să construiască clădirea de 5 etaje este LG Constructione condusă de Lazăr Cristinel.

“Incredibil!! Proprietarul terenului de pe strada Culturii (n.r. Mare a Unirii nr. 40 A) adoptă o nouă strategie. Până când consilieri locali se vor hotărî să-i aprobe ridicarea acelui bloc, lucru care nu se va întâmpla niciodată, sper, s-a hotărât să înceapă cu o stână!!!? Da, aţi citit bine, şi cum vedeţi a şi populat spaţiul cu ceva mioare. Aloooo, noi mai avem pe cineva în primărie care l-ar putea «deranja» puţin în noul său proiect??? Mai văd că maşini inscripţionate cu «construcţione srl» , firma «baciului» lucrează la peticirea străzilor din oraş. O fi vreo legătură!!??”, a scris pe facebook, în luna mai a acestui an, consilierul local Aurel Bâcu.

Proiectul de hotarâre de joi nu a trecut de votul aleșilor, fiind respins cu 10 voturi pentru și 8 abțineri.

Urmăriți mai jos un material video cu discuțiile aprinse din ședința de joi:

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.