VIDEO+FOTO! ULTIMA ORĂ: Zeci de permise reținute de polițiști! Peste 240 de șoferi au fost amendați în urma unei acțiuni pe șoselele din județ

0
240

Ieri, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Vrancea şi Biroului Rutier Focșani au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie provocate de viteză, indisciplină pietoni şi neacordare prioritate, acestea fiind principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie ce au avut loc în județul Vrancea, în primele 6 luni ale anului în curs. Acțiunea a fost coordonată de către Direcția Rutieră și a beneficiat de sprijinul polițiștilor rutieri din județele învecinate.

Din punct de vedere statistic, în primele 6 luni ale anului, comparativ cu anii 2020 şi 2019, la nivelul judeţului Vrancea, s-a înregistrat  un trend descendent în ceea ce priveşte producerea de accidente de circulaţie grave. Din păcate, în perioada de referinţă din acest an,  25 de persoane au decedat în urma acidentelor de circulaţie. Scopul poliţiştilor care desfăsoară aceste acţiuni este acela de a determina particitanţii la trafic să conştientizeze faptul că viaţa are prioritate Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren! Totodată, le recomandăm să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice şi dacă se simt obosiţi! De asemenea, pietonilor le recomandăm să traverseze drumul public doar pe marcajul pietonal şi sa manifeste atenţie, asigurându-se temeinic înainte să se agajeze în traversarea străzii! Acțiunile pe linie rutieră continua și în zilele următoare, polițiștii rutieri fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate.

Rezultatele actiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri ieri, 30 iulie a.c:

Polițiștii rutieri au aplicat 242 de sancțiuni contravenționale, 181 dintre acestea fiind aplicate ca urmare a depășirii vitezei legale. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 42 de permise de conducere şi au retras  5 certificate  de înmatriculare, pentru lipsa inspecției tehnice periodice. Totodată, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul circulației rutier, fiind depistate persoane care au condus vehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice/fără permis.

Depistaţi în timp ce conduceau vehicule cu viteză excesivă

În cursul zilei de ieri, sub coordonarea Direcției Rutiere, cu sprijinul polițiștilor rutieri din județele învecinate,

s-a acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și aparatele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală, cât și aparate etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Astfel, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 2-European 85, în localitatea Domnești, având o viteză de deplasare de 131 km/h, într-o zonă în care limita maximă de viteză este de 60 de km/h.

În localitatea Obrejița, aparatul radar a înregistrat o viteză de 142 km/h, în jurul orei 17.35. Un alt conducător auto a fost depistat pe Drumul Național 2-European 85-Dumbrăveni, în timp ce conducea cu o viteză de 130 km/h, într-o zonă de limitare a vitezei la 50 km/h. De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat,  în timp ce conducea un autoturism pe  DN 23-Nănești, având o viteză de deplasare de 128 km/h. Cei în cauză, au fost sancţionaţi contravenţional conform OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 1305 de lei iar ca măsură complementară le-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. (sursa: comunicat IPJ Vrancea)

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.