VIDEO+GALERIE FOTO: Proiectul de modernizare a școlilor din Fitionești a fost finalizat

0
615

inaugurare sala sport fitionesti 16 - VIDEO+GALERIE FOTO: Proiectul de modernizare a școlilor din Fitionești a fost finalizat

193 de elevi din comuna Fitioneşti vor începe anul şcolar în clase modernizate, reabilitate, dotate cu mobilier, echipament şi material didactic nou. Vineri, primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu a susșinut o conferință de presă care a avut ca subiect principal Proiectul „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii de învățământ școlar – comuna Fitionești, Județul Vrancea”. Proiectul a constat în reabilitarea, consolidarea, modernizarea şi extinderea celor două şcoli cu clasele I – IV din satele Pisc şi Mănăstioara, reabilitarea, consolidarea, modernizarea şi extinderea infrastructurii aferente Şcolii cu clasele I – VIII Fitioneşti, respectiv a sălii de sport şi a bibliotecii.

inaugurare sala sport fitionesti 17 - VIDEO+GALERIE FOTO: Proiectul de modernizare a școlilor din Fitionești a fost finalizat

Obiectivele specifice ale proiectului au fost reprezentate de asigurarea mijloacelor necesare îmbunătățirii calității în educație și desfășurării procesului educațional la standarde europene, prin reabilitarea, consolidarea, modernizarea și extinderea celor două școli cu clasele I-IV din satele Pisc și Mănăstioara, reabilitarea, consolidarea, modernizarea și extinderea infrastructurii școlii cu clasele I-VIII din Fitionești, respectiv a sălii de sport și a bibliotecii.

În cadrul proiectului au fost dotate complet, cu material didactic și IT școlile Pisc și Mănăstioara. A fost dotată cu echipament sportiv sala de sport de la școala din Fitionești, iar biblioteca a fost dotată cu echipament didactic, tehnică IT și conexiune la internet.

Pe lângă cei 193 de elevi înregistrați în prezent în sistemul de învățământ din comuna Fitionești, alți 693 de elevi vor beneficia de acest proiect în următorii 10 ani de zile. Pe lângă elevi, și cadrele didactice vor avea condiții decente de predare.

Valoarea totală a proiectului este de 5,9 milioane lei.

inaugurare sala sport fitionesti 10 - VIDEO+GALERIE FOTO: Proiectul de modernizare a școlilor din Fitionești a fost finalizat

La conferința de presă de vineri au fost prezente autorități locale, județene, profesori, dar și cetățeni ai comunei Fitionești. Primarul Iordache Cazacu a ținut să amintească tuturor că învățământul este piatra de temelie a oricărei societăți.

“Orice țară care nu investește în învățământ este o societate sortită sărăciei. În iarna anului 2008-2009 am scris acest proiect, pe care l-am și depus. Am făcut zeci de drumuri, la Brăila, la București la Ministerul Dezvoltării. Ulterior am fost anunțați să ne prezentăm să semnăm contractul de finanțare. După semnare a început adevărata muncă. Colectivul Primăriei mi-a fost întotdeauna aproape. Am început implementarea, cu nopți nedormite, fără weekend-uri libere. Cu toate acestea, am un gust amar pentru că aș fi vrut să am astăzi lângă mine toți consilierii Consiliului Local. Am consilieri de opoziție care au susținut proiectul, dar sunt și consilieri care nu s-au prezentat la ședințe pentru a nu vota”, a spus primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu.

Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici a spus că este o onoare pentru instituția pe care o conduce să inaugureze astfel de investiții care au adus comuna Fitionești pe primul loc din județ la sumele investite în infrastructură.

“Astfel de investiții, și la Fitionești sunt câteva, dacă luăm în calcul și ce s-a făcut în anii anteriori și la ce se lucrează astăzi, înseamnă să nu mai ai viață personală. Vreau să-l felicit pe primarul acestei comune pentru toată implicarea de care a dat dovadă”, a spus prefectul de Vrancea.

Din anul 2008, în comuna Fitionești s-au făcut investiții, pe diferite programe, în valoare totală de 15 milioane de euro.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.