Vin ploile, iar vremea se răcește! Cod galben de ploi abundente pentru zona de munte a județului

0
534

ANM a emis o informare valabilă în întreaga ţară, de duminică seara până marţi, 22 august, la ora 8.00, privind instabilitate atmosferică şi răcire accentuată. Astfel, potrivit prognoyei, în intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice.

Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminică (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud.

Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.
Totodată, în perioada 20 august, ora 23 – 21 august, ora 23, la munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, inclusiv în Vrancea, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.