Vine gerul năprasnic! Angajatorii, obligați prin lege să aibă grijă de salariați

1
1025

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că începând cu data de 7 ianuarie vremea va fi deosebit de rece, geroasă, mai ales noaptea și dimineața. Temperaturile vor fi foarte scăzute, iar Indicele de Răcire (IR) va atinge pragul critic.

În perioadele cu temperaturi extrem de scăzute, angajatorii sunt obligați prin lege să asigure măsuri minimale pentru menținerea stării de sănătate a salariaților care lucrează în aer liber:

  • distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5-1 litru/persoană/schimb;
  • acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător;
  • asigurarea echipamentului individual de protecţie.

Dacă temperaturile se mențin scăzute pe o perioadă de cel puțin două zile consecutiv, angajatorii care nu pot asigura condiţiile de mai sus, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii salariaţilor, vor lua măsurile dispuse în Ordonanţa de urgenţă nr. 99/2000:

  • reducerea programului de lucru;
  • întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă potrivit prevederilor legale.
Loading...

1 COMENTARIU

  1. Spuneti sa se asigure conditii de munca….dar in realitate , e bataie de joc. O societate condusa de partea feminina … se lucreaza ” infofoliti ” cu mainile inghetate , in curent …. , sub presiunea sefilor de sectie si a directoarei…ne simtim exact ca niste animale care nu au incotro ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.