Vine un nou val de COVID-19 în România? Ministrul Sănătății a vorbit despre scenariile pe care le iau în calcul autoritățile

0
410

Ministrul Sănătății a vorbit săptămâna trecută despre evoluția COVID-19 în România. În cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Rafila a vorbit despre creșterea numărul de cazuri de COVID în România și despre scenariile pe care le iau în calcul. Între 27 iunie și 3 iulie au fost înregistrate 7.726 de persoane infectate cu COVID-19, numărul deceselor fiind unul mic. „S-au înregistrat aproape 8 mii de cazuri, mai exact 7.726 de cazuri. În unitățile sanitare de profil, numărul persoanelor infectate este de 922, din care 92 internate la ATI. Din fericire, numărul deceselor rămâne mic. În ceea ce privește evoluția cazurilor, am plecat undeva la 2.000 de cazuri la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, după care a început creșterea, o creștere semnificativă, o creștere cu 50% a numărului de cazuri în săptămâna 20-26 iunie și o creștere cu circa 80% în săptămâna 27 iunie-3 iulie. A început o creștere cu 80% în săptămâna 26 iunie – 3 iulie. Rata de pozitivitate a crescut a cu 50% față de săptămâna precedenta”, a spus Alexandru Rafila. Ministrul a mai declarat că vârful acestui val este așteptat să fie între 7 și 10 august, o altă variantă fiind perioada august-septembrie. Rafila prognozează că în această perioadă numărul cazurilor de infectare poate ajunge și la 10.000 pe zi.  „Vârful acestui val o să fie între 7-10 august. Cea de-a doua variantă ar putea să fie august-septembrie, cu 70.000 de cazuri, adică 10.000 de cazuri pe zi. Rămâne să vedem. Vârful acestui val o să fie la sfârșitul lunii iulie-început de august. Acestea sunt date pur informative, țin să precizez asta, nimeni nu poate să știe exact ce se întâmplă. Discutăm de un virus foarte variabil (…) Nu aș vrea să generăm panică, abordarea echilibrată este cheia. Nu aș dori să vorbim despre anumite măsuri care ar putea genera panică în rândul populației. În a doua jumătate a lunii august este posibil să trecem peste acest mini-val de COVID-19. Noi ne dorim o abordare echilibrată și o vară cât mai liniștită pentru toți românii, cu vacanțe liniștite, dar în mod responsabil”, a completat ministrul Sănătății care a recomandat românilor care merg în concediu cu avionul sau autocarul să folosească masca, inclusiv în spațiile închise.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.