Vineri, 2 septembrie, zi de DOLIU NAȚIONAL pentru victimele cutremurului din Italia

0
110

Ziua de vineri, 2 septembrie, a fost decretată zi de doliu naţional, pentru victimele cutremurului din Italia de săptămâna trecută.

Măsura este luată atât pentru victimele de cetăţenie română care au murit în urma seismului, cât şi “din respect” pentru celelalte peste 281 de persoane care au decedat.

11 români au murit în cutremurul din Italia.

În ziua de doliu naţional, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale au obligaţia arborării drapelului României în bernă. Drapelul României în bernă se mai arborează la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, ca pavilion pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc.

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă. Totodată, posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.