Viscolul a închis mai multe drumuri naționale din județ | Situația traficului la ora 06:00

0
1150

Viscolul puternic a determinat autoritățile din Vrancea să închidă mai multe sectoare de drum național. Din cauza ninsorii si a viscolului puternic ce a redus vizibilitatea sub 50 m, s-a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DN2 (limită județ Buzău – Focșani) și pe DN 23 (Focșani – limită județ Brăila). Circulația ruteră a fost închisă și pe drumul DN23B între Măicănești și Ciorăști, județul Vrancea. “Recomandăm conducătorilor auto care se deplasează la această oră pe rețeaua rutieră, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Școli cu cursuri suspendate

Miercuri seara, prefectul Gheorghiță Berbece împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au decis să suspende cursurile în toate școlile din Vrancea, însă doar pentru pentru elevii și preșcolarii care învață dimineața. Unitățile de învățământ vor rămâne închise joi, în unităţile de învăţământ din patru judeţe din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Astfel, cursurile vor fi suspendate joi în totalitate în unităţile de învăţământ din judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Buzău, județe care se află sub o atenționare de cod roșu de viscol puternic.

Vrancea: Codul de viscol valabil până joi, la ora 12:00

Meteorologii au transmis că județul Vrancea, dar și alte 8 județe din sud-estul țării se vor afla sub incidența unui cod portocaliu de intensificări de vânt și ninsoare viscolită. Astfel, începând cu ora 08:00, și până la ora 12:00 în estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70…80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură peste 80…90 km/h viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.