Vizantea Livezi, pe harta turismului din România | Au început lucrările la Baza de tratament, cea mai mare investiție de la zero în turismul balnear din țara noastră

0
2113

Comuna Vizantea Livezi va deveni, în scurt timp, unul dintre cele mai importante puncte pe harta județului. Pe lângă peisajul din zonă care îți taie răsuflarea, celebrele izvoare sulfuroase din Vizantea Mănăstirească și realizarea bazei de tratament va face ca zona să devină un pol important pe harta turismului românesc. Pentru valorificarea izvoarelor minerale din Vizantea, dovedite 100% cu proprietăți terapeutice, în zonă va fi construită o bază de tratament care se va întinde pe o suprafață de peste 2.000 de metri pătrați, va avea un hotel cu două etaje și restaurant la parter, piscine (interioară și exterioară), săli de tratament utilate cu cea mai nouă aparatură, săli de masaj, gimnastică și terapie medicală, saună, restaurant și locuri de cazare.

2024 este anul în care cea mai mare investiție de la zero în turismul balnear din România va fi finalizată

Cu o valoare totală de peste 37 de milioane de lei, proiectul construirii Bazei de tratament de la Vizantea Livezi include lucrări ample ce vor genera nu mai puțin de 400 de locuri pentru tratament și 60 de locuri de cazare. Primarul comunei a anunțat începerea lucrărilor și se arată încrezător că acestea vor fi duse la bun sfârșit până la finele anului 2024. “Suntem la momentul în care anunțăm începerea lucrărilor la Baza de tratament de la Vizantea-Livezi. Am predat amplasamentul constructorului, ultima etapă înainte de începerea efectivă a lucrărilor și sperăm ca tot procesul de derulare a investiției să fie unul fără incidente. Termenul de execuție a lucrărilor este de 22 de luni, ne dorim așadar ca în 2024 să finalizăm cea mai mare investiție de la zero în turism balnear din România. Ce construim prin acest proiect este o baza de tratament balnear care include băi la cadă cu apă minerală sulfuroasă, 3 piscine interioare, un bazin cu apă sărată, 3 tipuri de saune, numeroase cabinete cu aparatură de ultimă generatie: băi galvanice, kinetoterapie, reflexoterapie, exfolieri, masaj, sudație, beauty, sală fitnes, etc., un hotel cu restaurant la parter de 200 de locuri și 2 etaje cu camere dar și o piscină exterioară încălzită”, ne-a declarat primarul comunei Vizantea Livezi, Dragoș Ciobotaru. Pe lângă acestea, administrația locală din Vizantea Livezi intenționează să construiscă și un parc de aventuri cu tiroliene și locuri de joacă pentru copii, dar și un roller coaster, toate cu scopul de a le da turiștilor motiv să-și petreacă cât mai multe zile în stațiune. “Nu avem nici o emoție de succesul acestui proiect având în vedere că nu există o asemenea locație în tot sud-estul României. Cunoaștem proprietățile curative ale apelor miraculoase de la noi și cea mai bună reclamă va fi feed-back-ul primilor turiști și pacienți”, a mai completat primarul comunei.

Îmbinarea tratamentului cu turismul poate fi rețeta de succes pentru dezvoltarea reală a zonei

Pentru ca localitatea să devină o zonă turistică în adevăratul sens al cuvântului, administrația locală s-a implicat permanent pentru a găsi soluții prin care comuna să se dezvolte constant. În acest sens, în vecinătatea bazei de tratament a fost identificat un teren de aproximativ 10.000 mp care a fost împărțit în 9 loturi. Acestea urmează să fie scoase la licitație pentru a fi concesionate celor care își doresc să realizeze investiții în zonă. Și pentru a se asigura că cei care vor participa la licitație își vor duce la bun sfârșit proiectele, primăria intenționează să le solicite o garanție. Un rol important în turismul din zonă îl pot avea și cetățenii comunei. Primarul le-a transmis acestora să-și facă planuri de amenajare a caselor pentru a fi pregătiți să primească turiști.

“Sperăm să îmbinăm tratamentul cu turismul, astfel încât oamenii să vină atât la relaxare, cât și la tratament dar și la distracție. Avem exact lângă amplasamentul investiției un număr de 9 loturi de teren, cu suprafețe între 900 și 1.100 mp, care vor fi date în concesiune prin licitație persoanelor private pentru realizarea de investiții în pensiuni, restaurante, pizzerii, baruri și alte unități de agrement, aceste investiții venind în completarea proiectelor noastre. Interesul nostru se îmbină cu interesul viitorilor investitori de aceea nu dorim să facem o licitație a cărui criteriu să fie un preț mare de concesiune ci dorim ca investițiile să fie realizate cât mai repede, să fie asigurate noi locuri de muncă, iar pentru asta intenționăm să solicitam o garanție de bună execuție pentru a ne asigura că cei care licitează își doresc într-adevăr să ne fie parteneri și vor să investească la Vizantea-Livezi. Nu vreau să ne trezim că rămân loturi ani de zile blocate de diverși speculanți pe care nu se construiește nimic. Pe această cale îi invit și pe cetățenii comunei sa înceapă să-și facă planuri de amenajare a caselor în așa fel încât peste 2 ani sa fie pregătite să primească musafiri, pentru că musafirii vor veni cu siguranță”, ne-a mai spus Dragoș Ciobotaru, primarul comunei Vizantea Livezi.

“Suntem la început, oamenii văd într-adevăr că acest vis al nostru devine realitate și așa cum am mai spus, dacă strămoșii noștri au putut face o stațiune balneară la Vizantea-Livezi în urmă cu 100 de ani, trebuie să reușim și noi. Îi îndemn pe toți cei care vor să-și dezvolte sau să-și diversifice afacerile să facă o plimbare până la Vizantea-Livezi, să vadă ce facem, ce vrem să facem, ce planuri avem, unde suntem și unde vrem să ajungem și se vor convinge că aici este un loc unde pot investi fără emoții”, a concluzionat primarul Dragoș Ciobotaru.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.