Vrancea, chemată să doneze sânge pentru victimele din Colectiv

0
141

donari de sangejpg - Vrancea, chemată să doneze sânge pentru victimele din Colectiv

România are nevoie de sânge mai mult ca oricând după tragedia din Club Colectiv.Pentru asta,autoritățile fac apel la populație să doneze lichidul vital de care va fi nevoie multă vreme de acum încolo pentru toți cei care vor reuși să iasă din ghearele morții, acolo unde au fost trimiși de incendiul din Colectiv.

În Vrancea, Centrul de Transfuzii Sanguine va fi deschis începând de luni de la ora 7.30 iar donarea de sânge se va putea face până la ora 12.00. Donatorul trebuie să aibă între 18 şi 60 de ani, femeile trebuie să cântărească cel puţin 57 de kilograme, iar bărbaţii cel puţin 60 de kilograme. Donatorul trebuie să aibă tensiunea arterială sistolică cuprinsă între 100 şi 180 mm Hg, iar pe cea diastolică între 60 şi 100 mmHg. Sunt excluși de la donare cei bolnavi, cei care au suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale dar şi cei care urmează tratamente.

Persoanele care donează sânge vor primi în urma gestului lor bonuri valorice de circa 70 lei și reducere la transportul public în comun. De asemenea, respectivii vor va avea o zi liberă de la serviciu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here