Vrancea dă start investițiilor strategice cu un ministru al lucrărilor publice și cu șeful Cancelariei de miniștri drept candidați la alegerile parlamentare

0
155
  • Ion Ștefan și Ionel Dancă sunt propunerile PNL Vrancea pentru primele locuri la Camera Deputaților
  • ca deputat, Ion Ștefan a inițiat legea primei de comercializare prin care agricultorii pot obține până la 20.000 euro/an
  • Ionel Dancă a anunțat că viticultorii vrânceni afectați de pandemie pot primi fonduri europene pentru salvarea afacerilor

Alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt poate cele mai importante din ultimii 20 de ani, căci acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de oameni pricepuți care să reconstruiască țara din temelii, să repare răul făcut acestei nații de guvernările anterioare social-democrate. Unul dintre oamenii care au reușit să demonstreze că, totuși, clasa politică nu este compromisă definitiv este deputatul Ion Ștefan, candidatul PNL Vrancea la Camera Deputaților. Atât ca parlamentar, cât și ca ministru al unuia dintre cele mai importante portofolii, cel al lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan a venit cu proiecte concrete pe care le-a pus în aplicare.  De exemplu, Legea primei de comercializare, proiect legislativ realizat în anul 2019, vine în întâmpinarea producătorilor agricoli. Întrucât una dintre cele mai importante probleme ale economiei naționale este accesul extrem de redus al produselor autohtone pe piața internă iar cele din import au susținerea logistică și financiară a statelor de origine, era absolut necesar ca Parlamentul României să adopte măsuri în acest sens. Acest lucru a fost realizat de Ion Ștefan, prin legea care stimulează intrarea produselor agricole din fermele românești pe piață, prin acordarea unei prime de comercializare. Practic, producătorii vor primi 200 de euro pentru fiecare tonă de produse vândută unităților de procesare și câte 100 de euro pe fiecare tonă adusă în piață ori în magazine. Măsura vizează produsele agricole obținute în fermele din România, de la cereale, legume, fructe, pește și până la cele zootehnice.

Nu există satisfacție mai mare când vezi că proiectele pe care le scrii, ca parlamentar, cu gândul la a oferi o mână de ajutor fermierilor români, dar și nouă tuturor românilor care căutăm, la tarabe sau în magazine, produse sănătoase, românești și gustoase, ajung legi. Această lege este benefică deopotrivă pentru producători, dar şi pentru cumpărătorii în căutare de produse sănătoase, autohtone, româneşti. Proiectul de lege poate ajuta, de altfel, și la salvarea soiurilor românești, cele pe care le căutăm cu toții la tarabe”, a spus ministrul Ion Ștefan, candidat al PNL Vrancea la Camera Deputaților. Această măsură benefică agricultorilor va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020 și va avea aplicabilitate trei ani, astfel încât fermierii și producătorii agricoli să-și dea seama de beneficiile comercializării produselor pe piață în mod oficial.

carton ion stefan 2 - Vrancea dă start investițiilor strategice cu un ministru al lucrărilor publice și cu șeful Cancelariei de miniștri drept candidați la alegerile parlamentareDe ce ar trebui să votăm cu Ion Ștefan? Pentru că viziunea și experiența sa ca om de afaceri a fost determinantă în luarea unor decizii importante ca ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, decizii cu impact benefic major asupra evoluției economice atât la nivel național cât și la cel al județului nostru. Măsura de a nu închide șantierele a dat o șansă în plus redresării economiei românești, ajutând în mod direct pe cei care lucrează în domeniu să pună pâine pe masă. Prin deblocarea proiectelor vechi, de mare importanță, volumul lucrărilor a crescut cu peste 23% în primele 5 luni ale anului 2020 în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Decizia luată la debutul pandemiei, în primăvara acestui an, de a nu închide niciun șantier, fie că discutăm despre PNDL 1 și 2, despre investiții prin Programul Operațional Regional sau despre cele derulate de Compania Națională de Investiții, s-a dovedit a fi cea mai bună. Astfel, Guvernul liberal a reușit să realizeze investiții în valoare mai mare decât în fiecare din anii 2016, 2017 sau 2018. România, ca urmare a acestor măsuri, a ajuns în topul Uniunii Europene în ceea ce privește creșterea investițiilor în perioadă de criză, este țara cu cea mai mare alocare a sumelor pentru investiții în acest an din toată Uniunea Europeană”, a subliniat ministrul Ion Ștefan. Lista realizărilor sale este lungă, într-un singur an de mandat reușind să ducă la bun sfârșit o serie de proiecte vitale, am putea să spunem, printre care putem enumera digitalizarea și eficientizarea Ministerului Lucrărilor Publice, derularea investițiilor majore prin Compania Națională de Investiții și PNDL, modernizarea și dotarea instituțiilor spitalicești, de învățământ și cultură, deblocarea și continuarea proiectului privind cadastrarea proprietăților din zonele rurale, deblocarea plăților pentru lucrările derulate prin PNDL I și II, dezvoltarea comunităților locale prin Programul Operațional Regional etc.

De ce ar trebui să-i acordăm încredere lui Ion Ștefan pentru încă un mandat în Camera Deputaților? Pentru că, mai presus de toate, nu a uitat niciodată că este vrâncean și asta s-a văzut cu claritate. El a sprijinit neobosit toate proiectele care îi dau Vrancei șansa să se dezvolte așa cum nu a avut-o în ultimii 30 de ani. Ion Ștefan a luptat și se luptă în continuare pentru conectarea localităților rurale din Vrancea la rețeaua cu gaze naturale și înființarea rețelelor de apă și canalizare, pentru continuarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan, o șansă extraordinară pentru dezvoltarea agriculturii în județul nostru (și nu numai), pentru realizarea Autostrăzii Moldovei, lucru care repune Vrancea pe harta României, pentru relansarea turismului în cele mai frumoase zone de munte ale județului prin construirea de drumuri și stațiuni, cum va fi cea balneo de la Vizantea-Livezi și multe altele.

Misiunea mea ca parlamentar a fost în primul mandat, și sper să rămână, prin votul acordat de vrânceni pe 6 decembrie, și în următorul, dezvoltarea Vrancei. Acest lucru se va face prin susținerea inițiativelor prin care să ajungă a se realiza tot tronsonul din Autostrada 7 „Unirea Principatelor”, realizarea drumului expres Focșani-Brăila, finanțarea lucrărilor la Canalul de irigații Siret-Bărăgan, înființarea unui parc industrial în apropiere de Focșani, construirea unui nou Spital Județean în Focșani, adaptat cerințelor medicale actuale, dar și sprijinirea proiectului turistic „Acasă în Vrancea”, prin care să fie creat un circuit agro-turistic care să cuprindă localitățile Soveja, Vizantea-Livezi, Lepșa-Tulnici, Vintileasca și Andreiașu de Jos. Susținem dezvoltarea turismului în județul Vrancea, județ cu atâtea resurse, lăsat în paragină de administrațiile anterioare. Fie că e vorba de Soveja, Lepșa sau viitoarea baza balneo de la Vizantea-Livezi, frumoasele podgorii din județ, Focul viu de la Andreiașu, acestea merită puse în valoare și e clar că numai o administrație liberală o poate face!”, declarat ministrul Dezvoltării Ion Ștefan, candidat al PNL Vrancea la Camera Deputaților.

Ionel Dancă: „Vin în Vrancea pentru a contribui la dezvoltarea județului”

carton ionel danca 2 - Vrancea dă start investițiilor strategice cu un ministru al lucrărilor publice și cu șeful Cancelariei de miniștri drept candidați la alegerile parlamentareIonel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, se află pe locul al doilea al listei de candidați ai PNL Vrancea la Camera Deputaților. Născut în Moldova, la Piatra Neamț, el are o bogată experiență administrativă și politică. Înainte de a fi numit șef al Cancelariei Premierului, Ionel Dancă a fost purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal, între 2017 și 2019. Fost  jurnalist, analist economic, realizator şi moderator TV, actualul șef al cancelariei premierului a fost şi coordonator academic al masterului Politici de integrare europeană de la Facultatea de Ştiinţe Politice – Departamentul de învăţământ la distanţă din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. În vârstă de 44 de ani, Ionel Dancă a absolvit Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț și Facultatea de Filosofie a Universității București, dar și un program de master cu specializarea în doctrina socială creștină, în Italia. Având o colaborare foarte bună cu ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, dar și cu președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, Ionel Dancă s-a încadrat perfect în echipa liberalilor vrânceni, lucru care se poate observa cu ușurință în proiectele Guvernului Orban derulate în Vrancea și în zona Moldovei. De altfel, șeful Cancelariei prim-ministrului ține să sublinieze cu orice prilej că va susține toate actele normative care pot aduce beneficii județului nostru, așa cum este, de exemplu Legea bugetului. Nu în ultimul rând, Ionel Dancă a accentuat faptul că își va folosi dreptul la inițiativă legislativă pentru a propune proiecte de legi prin care să fie ușurată atragerea de investiții și fonduri europene în Vrancea.

ionel danca 1 - Vrancea dă start investițiilor strategice cu un ministru al lucrărilor publice și cu șeful Cancelariei de miniștri drept candidați la alegerile parlamentareVreau să fiu o voce puternică pentru Vrancea și Moldova în Parlamentul României și să susțin în mandatul meu de parlamentar proiectele majore de investiții pentru dezvoltarea întregii regiuni. Ce înseamnă concret acest lucru? În primul rând, voi propune și susține alături de colegii noștri parlamentari liberali, amendamente la toate proiectele legislative care pot aduce beneficii pentru cetățenii din Vrancea și Moldova, începând cu cel mai important proiect de Lege din fiecare an, Legea bugetului. Astfel, voi începe cu amendamente la Legea bugetului pentru 2021 pentru a asigura finanțarea necesară obiectivelor de investiții importante din județul nostru: Spitalul județean din Focșani, Autostrada Moldovei: Ploiești – Buzău – Focșani – Adjud – Roman – Pașcani, inclusiv centura ocolitoare de la Adjud, precum și alte obiective de investiții de interes local pentru racordarea locuințelor la rețelele de apă – canalizare și de gaze naturale, dezvoltarea infrastructurii de drumuri județene etc. În al doilea rând, voi folosi dreptul de inițiativă legislativă pentru a propune proiecte de legi care să faciliteze atragerea investiții și fonduri europene în Vrancea, prin folosirea mecanismelor europene de finanțare a strategiilor de dezvoltare integrată. Obiectivul meu pentru Vrancea este ca în cadrul unei guvernări liberale, susținută de o majoritate parlamentară stabilă, împreună cu Consiliu Județean, să realizăm o strategie de dezvoltare integrată a județului în perioada 2021 – 2030. În cadrul acestei strategii, vor putea fi realizate în mod integrat și coerent proiecte cu finanțare din fonduri europene care să răspundă la problemele și nevoile de dezvoltare ale vrâncenilor, de la proiecte pentru agricultură și viticultură, proiecte de infrastructură, parcuri industriale până la dezvoltarea turismului și promovarea obiectivelor de patrimoniu cultural”, spus candidatul PNL Vrancea la Camera Deputaților, Ionel Dancă.

Este clar că Vrancea este unul dintre județele care s-au bucurat de o atenție deosebită în derularea numeroaselor proiecte de dezvoltare și putem spune cu toată certitudinea că Ionel Dancă s-a numărat printre cei care s-au zbătut ca județul nostru să fie pe listele de finanțare a unor proiecte extrem de importante cum ar fi construirea Autostrăzii Moldovei, a unui spital județean, a continuării lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan și chiar a ajutorului de 100.000 de euro pentru viticultorii a căror afacere a fost afectată de pandemie. „Vin în Vrancea pentru că Vrancea contează pentru PNL și pentru a ajuta la dezvoltarea județului. După 6 decembrie, cu o guvernare liberală și o majoritate parlamentară democratică fără PSD vom continua ceea ce am început și vom putea face mult mai mult pentru dezvoltarea României. Pe 6 decembrie, decidem împreună că aceasta este calea pentru dezvoltarea României și a județului Vrancea, singura cale, calea liberală către bunăstare pentru toți românii”, este mesajul lui Ionel Dancă, candidatul PNL Vrancea la Camera Deputaților. (Material realizat de SC Media Factory Concept SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 11200025)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.