Vrancea, pe lista județelor grav lovite de inundații. Ce spune premierul despre asta!

0
700

Vrancea se află pe o listă scurtă cu județe crunt lovite de inundații, după valul de ploi de săptămâna trecută. Județul nostru este printre cele cu pagube însemnate, și din păcate, și cu o viață luată de viitură.

 Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, referitor la inundaţii, că premierul consideră că, atâta vreme cât activitatea Ministerului de Interne se desfăşoară în bune condiţii, “nu este cazul să se plimbe cu barca prin zonele inundate pentru a-şi arăta implicarea într-un proces complicat şi tragic”.

Totodată, Suciu a precizat că, în şedinţa Executivului de miercuri, premierul Dacian Cioloş a cerut ministerelor Dezvoltării Regionale, Agriculturii, Mediului şi Afacerilor Interne să se implice în evaluarea pagubelor în perioada imediat următoare, aşa încât, în cel mai scurt timp, să poată fi făcute “eventuale corecţii financiare sau susţineri de plată, eventual chiar din fonduri europene, dacă situaţia poate fi clasificată ca atare şi se pot utiliza fondurile europene pentru situaţii de urgenţă”.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a prezentat, miercuri, Guvernului o informare privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţiile şi viiturile din perioada 24 mai – 6 iunie şi efectele acestor fenomene hidrometeorologice.

Conform unui comunicat al Guvernului, la nivel naţional au fost afectate 374 de localităţi din 31 de judeţe, cele mai dificile situaţii fiind înregistrate în Bacău, Harghita, Neamţ şi Vrancea.

Vrancea apare și pe lista județelor în care au pierit oameni, un bărbat de 73 de ani fiind luat de viitură, săptămâna trecută, fără a mai putea fi salvat.

Totodată, pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii şi de viituri, precum şi pentru stabilirea modalităţilor de sprijin pentru persoanele ale căror locuinţe au fost afectate şi sunt acum imposibil de utilizat, au fost constituite comisii mixte în 20 de judeţe, respectiv: Alba, Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea. Activitatea acestor comisii este în derulare, urmând să se încheie cât mai repede cu un raport de sinteză care va fi înaintat Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul instituţiei care gestionează bunurile afectate şi care va dispune măsuri pentru alocarea fondurilor necesare, se mai arată în comunicatul Guvernului.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.