Vrancea: Peste 1.000 de polițiști, cu sprijinul altor forțe de intervenție, vor fi la datorie în minivacanța de 1 iunie!

0
325

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a luat măsuri suplimentare pentru minivacanța de 1 iunie. Oamenii legii au în atenție prevenirea faptelor ilegale, lucru ce va fi posibil prin sporirea forțelor de ordine publică pe raza întregului județ. Astfel, în perioada 28 – 1 iunie 2020, peste 1.000 de polițiști, sprijiniți de lucrători de la alte structuri operative și aproximativ 100 de polițiști locali vor acționa pentru sprijinul și protecția cetățenilor. Efectivele ce vor asigura un climat de ordine vor fi compuse din 150 de polițiști rutieri, 720 de la Serviciul Ordine Publică dar și de la investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi, investigarea criminalității economice și acțiuni speciale. Practic, în medie, vor acționa în fiecare zi 200 de polițiști cu 100 de mijloace de intervenție. De asemenea, pentru siguranța traficului vor fi amplasate 35 de radare pe cele mai importante drumuri din județ.

  • Evitați deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare!
  • Evitați zonele aglomerate, unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane;
  • Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile;
  • Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, mânere, butoane de lift sau de acces. În cazul în care sunteți totuși nevoiți să atingeți aceste suprafețe, protejați-vă, folosind șervețele de unică folosință.
  • Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul/telefonul sau plăți on-line.
  • Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați.
  • Țineți cont de faptul că nu în toate cazurile infectarea cu noul Coronavirus (COVID-19) este vizibilă prin simptome specifice. Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparent sănătoase, care nu au cunoștință de faptul că sunt purtători ai noului Coronavirus.
  • Rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) și sunați medicul de familie pentru a solicita sfaturi.

Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă –  numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here