VRANCEA: Purtarea măștii devine OBLIGATORIE în toate spațiile aglomerate (DOCUMENT)

0
7668

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a adoptat o decizie prin care se impune obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile aglomerate, închise sau deschise. Măsura va fi aplicată pe întreg teritoriul județului Vrancea. Astfel, masca va deveni obligatorie pe tot parcursul zilei în toate spațiile publice deschise, fie că vorbim despre piețe, târguri, oboare, stații de autobuz, gări și autogări. Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea prevede o serie de intervale orare (vezi FOTO mai jos) organizate pe categorii de spații publice deschise. Excepție fac stațiile de așteptare pentru transportul în comun, parcările magazinelor, a spațiilor comerciale, procesiunile religioase, acolo unde masca va trebui purtată tot timpul. Totodată, în ședința CJSU s-a stabilit că terasele și incintele unde se desfășoară jocuri de noroc vor fi închise în intervalul orar 23:00-06:00. Primarii, în calitate de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență vor fi cei care vor trebui să stabilească cu exactitate care sunt locurile în care masca va deveni obligatorie. Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 1 august. Joi, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 1.688 de îmbolnăviri cu COVID-19, număr care situează județul nostru pe locul 4 la nivel național, cu o medie de îmbolnăviri de 4,96 la o mie de locuitori.

HOTĂRÂREA CJSU:

Astăzi a avut loc, în sistem videoconferință, ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea, prezidată de prefectul Gheorghiță Berbece. Ținând seama de măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 37 din 28.07.2020, la punctul 6 a fost prezentat în vederea aprobării proiectul de Hotărâre privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare și aprobarea Planului de măsuri/acțiuni pentru creșterea capacității de gestionare a crizei generate de pandemia de COVID-19, la nivelul județului Vrancea. În urma dezbaterilor pe marginea acestui proiect, membrii C.J.S.U. Vrancea au hotărât:

Art.1  (1) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice deschise și în intervalele orare care se încadrează în categoriile stabilite în Anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.

(2) Categoriile de spații deschise prevăzute la art. 1 alin. (1), precum și intervalele orare în care purtarea măștii de protecție este obligatorie, sunt stabilite conform propunerii formulate de Direcția de Sănătate Publică Vrancea, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde au fost constatate dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară, stabilită în condițiile legii.

Art.2 (1) Primarii, în calitate de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, identifică/stabilesc spațiile care se încadrează în categoriile prevăzute în Anexa nr. 1, punctele 1 și 2, respectiv, piețe agro-alimentare , inclusiv zonele de acces în incintele acestora și oboare, târguri, talciocuri, inclusiv zonele de acces în incintele acestora.

Art.3 Se exceptează de la măsura prevăzută la art. 1 alin. (1) următoarele categorii de persoane:

  1. persoanele care desfășoară activităși fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută;
  2. copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

Art.4 Administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise stabilite potrivit art. 1 vor afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

Art.5 (1) Se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice;

– în intervalul orar 2200-0600 în cursul săptămânii de luni până vineri;

– în intervalul orar 2400-0600 în zilele de sâmbătă și duminică;

         (2) În afara intervalului menționat la alin. (1), operatorii economici care desfășoară aceste activități au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Art.6 Se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 2300-0600.

Art.7 Se aprobă Planul de măsuri/acțiuni pentru creșterea capacității de gestionare a crizei generate de pandemia de COVID-19, la nivelul județului Vrancea, conform Anexei nr. 2 la prezenta hotărâre.

Art.8 Prevederile prezentei hotărâri intră în vigoare începând cu data de 01.08.2020.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.