Vrancea rămâne cu 259 cazuri de COVID-19, cu două mai puține față de raportarea de joi

0
242

Raportarea oficială de astăzi arată că 222 de pacienți sunt internați în spitalele de la Focșani și Adjud – patru la secția ATI (3 Focșani, 1 Adjud), iar numărul persoanelor vindecate a ajuns la 78. Potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor confirmate pozitiv cu COVID-19 la noi în județ este de 259, același ca ieri, dar mai mic față de cele 261 raportate pe 30 aprilie.

În județul Vrancea, în data de 02 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea 146 persoane aflate în autoizolare la domiciliu. În carantină instituționalizată se află 264 persoane, iar 88 în carantină la domiciliu, deoarece în momentul înregistrării nu existau spații disponibile. Toți cei aflați în carantină sunt verificați de dispozitive comune IPJ și IJJ.

În cadrul acțiunilor desfășurate de structurile MAI au fost efectuate în ultimele 24 de ore 2.536 de verificări de persoane, privind modul în care este respectată măsura autoizolării și carantinării, dar și a respectării Ordonanțelor Militare. De asemenea, în urma acțiunilor întreprinse de polițiști, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și reprezentanți ai Poliției Locale, cu sprijinul forțelor militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale- Garnizoana Focșani, au fost aplicate 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 172.500 lei, persoanelor care nu au respectat dispozițiile privind restricțiile de circulație”, se arată în informarea oficială.

Până acum, și-au pierdut viața 755 de persoane diagnosticate cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea și Călărași. 20 dintre acestea sunt din Vrancea.

La nivel național, au fost raportate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire, iar până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 190.540 de teste. La ATI, în acest moment, sunt internați 265 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.302 de persoane. Alte 20.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 516 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 5.477 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.466.700 de lei”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here