Vrancea s-a cutremurat din nou. Cât a avut cel mai recent seism.

0
217

cutremur vrancea 2015 - Vrancea s-a cutremurat din nou. Cât a avut cel mai recent seism.

Activitate seismică intensă în zona Vrancea, unde într-un interval mai mic de 24 de ore au fost înregistrate 3 cutremure de magnitudini mici. Primul s-a produs ieri dimineață, la ora 4.44, și a avut 2,6 grade pe scara Richter. Următorul seism a fost înregistrat aproape patru ore mai târziu, la ora 8.18 și a avut 2,8 grade. Cel mai mare din serie a fost înregistrat însă aseară, puțin înainte de miezul nopții. Acesta s-a produs la ora 23.48, a avut 3,7 grade pe scara Richter și a fost înregistrat la o adâncime de 115 km. Epicentrul seismului a fost stabilit în apropierea localității vrâncene Paltin.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focşani (40 de kilometri), Covasna (41 de kilometri), Mărăşeşti (43 de kilometri), Târgu Secuiesc (49 de kilometri) şi Adjud (52 de kilometri).

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea. Un alt cutremur, tot cu magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter, s-a produs în 16 martie, epicentrul seismului fiind în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.