Vrancea: sancțiuni aspre și zeci de kilograme de carne oprite de la comercializare în urma unor controale ale Protecției Consumatorilor

0
258

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Vrancea au efectuat în această perioadă mai multe controale în Piața Moldovei din Focșani și la târgul de la Dumbrăveni, verificări care au vizat modul în care sunt vândute carnea și produsele din carne. În urm acestor acțiuni au fost constatate diverse abateri și au fost sancționați comercianții care nu au respectat legislația în vigoare. Comisarii vrânceni au aplicat 15 amenzi în valoare totală de 122.000 de lei, au dat 11 avertismente și au oprit de la comercializare 47 de kilograme de carne și produse din carne. De asemenea, câteva spații unde se vindeau produse din carne au fost închise până remedierea neregulilor. „Verificările s-au desfășurat atât în Piața Moldovei din Focșani, cât și la târgul săptămânal desfășurat în localitatea Dumbrăveni. În urma controlului, au fost constatate mai multe abateri pentru care operatorii economici au fost sancționaţi contravenţional, fiind aplicate 15 amenzi, în valoare totală de 122.000 lei şi 11 avertismente. De asemenea, a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare a 47 kg carne și produse din carne, precum și oprirea temporară a activității de comercializare până la efectuarea curățeniei și igienizarea spațiului, înlocuirea agregatelor frigorifice neconforme, pentru unul dintre comercianții din Piața Moldovei, Focșani”, a transmis Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Vrancea. Printre neregulile constatate s-au numărat  folosirea unor agregate frigorifice deteriorate și neigienizate, cu părți metalice componente ruginite și vopsea exfoliată (în unele cazuri, carnea fiind în contact direct cu rugina), chedere murdare pline de mizerie și sânge;  utilizarea unor agregate frigorifice ce aveau ca destinație păstrarea băuturilor alcoolice și răcoritoare, dar în care se depozita carnea și preparatele din carne, nemaifiind asigurate condiţiile de temperatură şi umiditate specifice; existența pavimentului degradat, murdar, neigienizat și neîntreținut; pereți și tavan cu igrasie, unele dintre boxele de carne având pereți din tablă cu vopsea exfoliată și ruginită; depozitarea direct pe paviment a navetelor cu carne etc. „Atragem atenţia operatorilor economici asupra importanţei respectării prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor, astfel de practici nu sunt și nu vor fi tolerate niciodată. Acțiunile vor continua cu atât mai mult cu cât se apropie sărbătorile de iarnă, un moment de intensificare a cumpărăturilor din partea consumatorilor”, a declarat Dumitru Dilă, comisar şef adjunct CJPC Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.