Vrancea, șansă istorică după aproape 30 de ani de administrație PSD! Echipa Cătălin Toma și Ion Ștefan va aduce județul și municipiul în secolul XXI

0
551

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că după cei aproape 30 de ani de administrație PSD în Vrancea, județul a ajuns la coada clasamentelor naționale. Fie că vor vorbim despre dezvoltarea comunităților locale prin investițiile în turism, infrastructură, educație sau sănătate, județul a ajuns să fie arătat cu degetul și dat ca exemplu negativ. După 30 de ani suntem la stadiul în care promisiunile că vom avea „asfalt, apă sau canal” au rămas principalele neajunsuri ale comunităților locale, în condițiile în care alte orașe sau sate din România concurează cu localități europene în ceea ce privește dezvoltarea locală. Să promiți în anul 2020 că aceste lucruri vor deveni realitate este o jignire adusă oamenilor care au statutul de cetățeni europeni.

Vrancea are o șansă unică de a schimba lucrurile în bine! Aceeași șansă o are și municipiul Focșani care a rămas prins în trecut fără a avea parte de o dezvoltare armonioasă așa cum s-a întâmplat în multe orașe din țară. Cetățenii din Vrancea au devenit mult mai săraci, iar când vorbim de sărăcie nu ne referim doar la partea financiară ci și la sărăcia cauzată de alți factori care au legătură directă cu dezvoltarea. Suntem mai săraci pentru că familiile de vrânceni au fost despărțite, atunci când copiii, părinții sau rudele au decis să părăsească țara pentru un trai mai bun. Suntem mai săraci pentru că, din punct de vedere social nu ne mai regăsim locul în societate. Suntem mai săraci pentru că lipsa investițiilor a dus la o economie deficitară prin lipsa investitorilor. De aceea, Vrancea trebuie să se ridice economic pentru a încerca să recupereze timpul pierdut sub administrația PSD. Echipa liberală care va aduce schimbarea în bine este formată din senatorul Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea, candidat pentru președinția CJ Vrancea din partea Alianței PNL-USR-PLUS și deputatul Ion Ștefan, actualmente ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, candidat PNL pentru Primăria Focșani. Cei doi formează o echipă puternică, echipă care este capabilă să înfrângă PSD la alegerile locale.

Ion Ștefan: “Avem cea mai bună echipă pentru Consiliul Local Focșani”

Candidatul PNL la Primăria Focșani, liberalul Ion Ștefan este ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în Guvernul condus de Ludovic Orban. Din fruntea ministerului pe care îl conduce, Ion Ștefan a reușit să susțină și să promoveze o serie de proiecte de investiții de o importanță majoră pentru județul Vrancea. Vorbim despre Autostrada A7 (Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani), drumul expres Focșani-Brăila, canalul Siret-Bărăgan, dar și aproape 100 de investiții pentru județ, investiții care se ridică la sute de milioane de lei. Prin candidatura sa, Ion Ștefan a decis să se implice activ și în dezvoltarea municipiului Focșani. Are alături o echipă plină de energie, hotărâtă și pregătită din punct de vedere profesional.

“Suntem tineri, dar și seniori, cu entuziasm și cu experiență de viață, cu putere de muncă și deschiși către nou, buni profesioniști: antreprenori, profesori, medici, juriști, ingineri, militari în rezervă, economiști, agronomi, candidați cu experiență în administrația publică la nivel județean sau central”, a transmis candidatul PNL la Primăria Focșani, Ion Ștefan. Împreună cu Liviu Macovei și echipa liberală de la municipiu, Ion Ștefan poate să aducă acel suflu nou de care este nevoie în administrarea orașului, pentru că Focșaniul are nevoie de o echipă nouă, cu o viziune nouă pentru ca cetățenii să simtă că sunt tratați cu maximă seriozitate și respect.

Proiecte avem, este nevoie să ne oferiți votul și noi ne apucăm de treabă! Angajamentul meu ferm în fața focșănenilor, pe care știu că și-l ia în fața tuturor vrâncenilor și colegul meu Cătălin Toma, este acela al transferului de reușite pe care le are guvernarea liberală la nivel național, la Focșani. Nu am obosit ci abia aștept să pun în aplicare la Focșani toate cunoștințele acumulate în Guvernul Orban. Am demonstrat, în calitate de ministru al lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, că nu precupețesc niciun efort pentru a implementa proiecte prin care să cheltuim toți banii europeni care ne sunt puși la dispoziție, pentru proiecte de dezvoltare a mediului public dar și a celui privat. Vreau să imprim un alt mod de lucru, eficient, în administrația locală. Vreau să reașez cetățeanul în centrul atenției administrației publice, pentru el se muncește și el este cel care decide cum se cheltuiesc banii” a mai spus candidatul PNL la Primăria Focșani, Ion Ștefan.

Cătălin Toma: Ei au vrut un județ subdezvoltat, dependent, ușor de controlat. Eu îmi doresc Vrancea puternică, frumoasă, educată

Unul dintre principalele obiective pe care le are candidatul alianței PNL-USR-PLUS pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, după ce va câștiga alegerile locale, este acela de a rezolva problemele locuitorilor Vrancei. Pe lângă o schimbare de atitudine și de viziune, Cătălin Toma își dorește o colaborare exemplară între instituții cu scopul principal de a reuși să pună în practică proiectele de dezvoltare pe care și le-a propus pentru următorii patru ani.

Am spus de multe ori că Vrancea se află în al 12-lea ceas, într-un moment decisiv pentru viitorul ei, deoarece evoluția demografică ne relevă faptul că peste câțiva ani vom avea sate goale, fantomă, că vor fi alte locuite doar de bătrâni, că nu vom avea ce să oferim investitorilor la capitolul forță de muncă calificată, că nu vom avea copii suficienți pentru ca școlile să funcționeze în parametri normali, că vom depinde mai mult decât până acum de banii alocați de Guvern. De aceea, îmi doresc să le vorbesc oamenilor în această campanie despre modul în care vrem să susținem agricultura, fermierii, pentru că suntem un județ agrar și m-am luptat împreună cu Ion Ștefan pentru legea prin care se vor acorda subvenții producătorilor agricoli, despre introducerea sistemului de alimentare cu gaze la naturale în sate, alt proiect inițiat de parlamentarii PNL, la care sunt semnatar, despre modul în care putem relansa turismul, total neglijat de 30 de ani de autoritățile locale, despre cum vom pune sistemul de sănătate pe picioare, cu investiții concrete, transparente și, nu în ultimul rând, pentru că este un domeniu de suflet, despre învățământ. România a primit aprope 80 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Este nevoie de oameni care să-și dorească să cheltuie, să investească acesti bani, să-i transforme în obiective și locuri de muncă. Cei de până acum au demonstrat că nu știu, dar ales ales că nu vor. Ei au vrut un județ subdezvoltat, dependent, ușor de controlat. Eu îmi doresc Vrancea puternică, frumoasă, educată. Este timpul să ne alegem altă soartă. #Se poate!”, a transmis candidatul alianței PNL-USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. (Material realizat de SC Media Factory Concept SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 21200012)

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.