Vrancea: se acționează în tot județul pentru preîntâmpinarea revărsării apelor în gospodării

0
847

În comuna Biliești, 70 de gospodării și 35 de locuințe au fost afectate și mai multe drumuri comunale inundate. Au fost salvate 17 persoane, alte 40 reușind să fugă singure din calea apelor. Pompierii militari acționează în cu 31 de salvatori pentru limitarea pagubelor provocate de inundații. De asemenea, se fac îndiguiri cu saci de nisip pentru a preîntâmpina eventuale revărsări de ape. Doar la Biliești au fost distribuiți către populație peste 400 de saci cu nisip. Duminică, 20 iunie, 17 persoane din localitate au fost scoase pe brațele salvatorilor din casele în care rămăseseră înconjurate de ape. Cu ajutorul bărcilor, pompierii militari au transportat persoanele în zona de siguranță. Sâmbătă, 19 iunie, 2 bovine au fost scoase din apele pârâului Năruja iar duminică, 2 cai care rămăseseră înconjurați de ape pe o pajiște din localitatea Jorăști, comuna Vânători. La nivel local, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență asigură prima intervenție pentru prevenire și înlăturarea efectelor imediate.

În acest context, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență  Mărășești a acționat pentru evacuarea apei refulată de canalele situate pe ptr. Democrației și str. Toporașilor. În localitatea Tâmboiești, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tâmboiești a intervenit pe DJ 202 E pentru desfundarea rigolelor iar echipaje ale pompierilor militari de la Secția de Pompieri Adjud au intervenit în comuna Ploscuțeni, satul Argea, pentru evacuarea apei din mai multe curți și grădini. Nu în ultimul rând, echipajele de pompieri din cadrul detașamentului de Pompieri Focșani au acționat în municipiul Focșani, pe str. Panduri pentru evacuarea apei, pe str. Eroilor și pe str. Aleea Florilor pentru degajarea unor arbori căzuți la pământ.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.