Vrancea, sub cod galben de ninsori si viscol

0
157

Judeţele Harghita, Covasna, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) până duminică noaptea la ora 1.00, în cazul primelor două, respectiv 1.30, în cazul celorlalte.

ANM a emis o avertizare nowcasting cod galben de ninsori şi viscol pentru zona de munte a judeţelor Harghita şi Covasna, unde va ninge moderat la altitudini de peste 1.000 de metri.

În zonă, vizibilitatea va scădea temporar sub 100 – 200 de metri, iar vântul va avea intesificări, la rafală, de 40 – 50 kilometri/oră şi temporar 60 kilometri/oră pe creste, şi va viscoli zăpada în zonele montane înalte.

Avertizarea este valabilă până duminică noaptea la ora 1.00.

De asemenea, ANM a emis o avertizare nowcasting cod galben, tot de ninsori şi viscol, pentru judeţele Suceava şi Neamţ şi pentru zona de munte a judeţelor Bacău şi Vrancea.

În aceste zone va ninge moderat, iar vântul va avea intesificări de până la 40 – 50 kilometri/oră, vizibilitatea scăzând temporar sub 100 – 200 de metri, mai ales în zonele montane înalte.

Totodată, este în vigoare şi o avertizare nowcasting de vânt, pentru judeţele Teleorman, Giurgiu, sudul judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău şi local în judeţele Ialomiţa şi Ilfov, unde vântul va avea intensificări ce vor depăşi, la rafală, 55 de kilometri/oră.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.