Vrancea, în topul județelor cu școli care au toalete în fundul curții. Atac dur al deputatului Ion Ștefan la adresa autorităților județene

0
415
Potrivit unui raport al Ministerului Educației, Vrancea se află pe un loc fruntaș printre județele în care infrastructura școlară e la pământ.

Raportul a fost făcut public în contextul în care Ministerul Educației a lansat ideea de a consolida, reabilita, moderniza și extinde unitățile de învățământ, în vederea asigurării condițiilor de siguranță, reabilitarea spațiilor de învățare pentru asigurarea condițiilor minime de funcționare, revizuirea și crearea unui cadru normativ al infrastructurii școlare propice unui spațiu de învățare, modernizarea, reabilitarea, extinderea, echiparea și flexibilizarea spațiilor de învățare din unitățile de învățământ cu nivel primar și gimnazial.

Măsurile sunt prevăzute în proiectul „Strategia privind modernizarea infrastructurii educaționale 2017 — 2023”, pus în dezbatere publică de Ministerul Educației Naționale. În acest context, Ministerul a anunțat că mai bine de jumătate (56%) dintre elevii din România învață în școli supraaglomerate sau subutilizate, în timp ce circa o treime din școli au toatele exterioare. La nivel național, este vorba despre 2.220 de școli fără grupuri sanitare în interior.

„În județele Vaslui și Botoșani, aproximativ unu din trei elevi nu are acces la grupuri sanitare în interior. În județele Vrancea și Teleorman, această problemă afectează aproape unu din patru elevi. Pe de altă parte, în București și în județele Ilfov și Brașov au cele mai mari procente de unități de învățământ cu toalete în interior”, se menționează în documentul lansat în dezbatere de Minister.

Deputatul de Vrancea Ion Ștefan, care a criticat în nenumărate rânduri administrația județeană și a tras mai multe semnale de alarmă cu privire la situația gravă a școlilor din județ lansează un nou atac dur la adresa autorităților:

„Vrancea este judetul aflat in topul negativ al scolilor care nu au apa, nu au toalete in incinta, ci tot in fundul curtii, si care reprezinta un real pericol pentru elevi in caz de incendiu! Vrancea are aproape 300 de scoli fara aviz de la Directia pentru Sanatate Publica si aproape 100 fara aviz de la Pompieri pentru securitate la incendiu! Vrancea este judetul unde elevii din mediul rural sunt condamnati la abandon scolar din cauza saraciei, a lipsei conditiilor pentru educatie si a nepasarii autoritatilor! I-am cerut public lui Marian Oprisan sa mearga in scolile fara conditii, sa ii vada pe copiii care nu au manuale si care in loc sa vina la scoala sunt nevoiti sa munceasca pentru a intretine familia!

I-am cerut public sa renunte la dezmatul pe bani publici si sa inceteze sa risipeasca banii TUTUROR vrancenilor pe Oprisalioane de jumatati de milion de euro si sa ajute copiii vrancenilor sa mearga la scoala in conditii decente! Intr-o mare nesimtire si sfidare, catelusul pesedist Cristi Misaila i-a dat „tatucului” Marian Oprisan un „maruntis” din banii nostri pentru Revelion, aproape 200.000 de euro! Si alocarile nu se vor opri aici! Oare cate scoli din Vrancea ar fi putut fi modernizate cu apa curenta si toalete in interior pentru elevi? Oare cati copii puteau fi sprijiniti sa nu mai abandoneze scoala? Stimati cetateni ai Vrancei, vreti educatie pentru copii sau artificii de miliarde de lei pentru orgoliul unor pesedisti infumurati si ignoranti?”, a transmis deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.