VRANCEA VOTEAZĂ! Alegeri locale 2020 – Peste 300.000 de vrânceni sunt așteptați la urne

0
176

Duminică, 27 Septembrie, românii sunt așteptați la urne pentru a-i vota pe cei care vor conduce administrația locală și județeană din localitățile în care locuiesc. Potrivit datelor furnizate de AEP, în Vrancea, 311.181 de persoane au fost înscrise pe listele electorale. Secțiile de votare se deschid la ora 7:00. Alegătorii își pot exprima dreptul la vot până la ora 21:00, oră la care toate secțiile se închid. Pentru a-și putea exprima votul la alegerile locale 2020, cetățenii trebuie să meargă la secțiile la care sunt arondați și să aibă la ei acte prin care să-și dovedească identitatea. Conform Hotărârii BEC nr 81 din 7 septembrie, „cetăţenii români îşi exercită dreptul de vot pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, acte valabile în ziua votării”.

Alegătorii care se vor prezenta la urne vor trebui să poarte mască de protecție în cabina de vot. În cazul în care au uitat masca acasă, autoritățile le pun la dispoziție în secția de votare unde va fi și dezinfectant. Cei care doresc să voteze la alegerile locale trebuie să țină cont de faptul că nu li se va permite accesul în secția de votare dacă refuză să poarte mască de protecție.

Pe întreg parcursul zilei, Jurnal de Vrancea va relata cele mai importante informații despre scrutinul de astăzi. Vom aduce în atenția dumneavoastră cele mai importante știri despre procesul electoral și informații în timp real despre prezența la urne. Începând cu ora 21:00, odată cu închiderea secțiilor de votare, Jurnal de Vrancea va transmite informații LIVE de la sediile partidelor politice și va prezenta primele rezultate ale scrutinului de astăzi.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.