Vrâncean de 62 de ani, dosar penal după ce a părăsit locuința în care se afla în izolare

0
336

Controalele în zonele aglomerate din județ au continuat și ieri, oamenii legii verificând 115 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 51 de mijloace de transport. Totodată, au fost legitimate 417 persoane din județ, echipele de control depistând 62 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.000 lei. Alte două sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, valoarea totală a sancțiunilor aplicate ieri fiind de 2.400 lei. Cu ocazia verificărilor, polițiștii au descoperit că un vrâncean de 62 de ani părăsise locuința în care se afla în izolare, astfel încât i-a fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Controalele pe linia Covid au fost efectuate de peste 300 de poliţişti, jandarmi, pompieri, polițiști locali și reprezentați ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, fiind organizate 10 acțiuni punctuale, fiind vizate în special zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice, precum și mijloacele de transport în comun.

Astfel de activități vor continua, în sistem integrat, și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2. În acest context, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea reamintesc cetățenilor următoarele recomandări privind conduita socială responsabilă în vederea prevenirii răspândirii Covid-19.

• Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/ sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

• Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane

• Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați.

Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei, și dezinfectarea mâinilor este obligatorie pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.
Suntem și rămânem la datorie pentru siguranța dumneavoastră!”, au transmis polițiștii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.