Vrânceanul Marius Bostan, remianiat de la Ministerul Comunicațiilor. Vezi reacții AICI !

0
254

Vrânceanul Marius Bostan, ministru al Comunicațiilor, a fost remaniat. Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, înlocuirea sa dar și a altor trei miniștri. Este vorba despre Adrian Curaj (Educaţie), Dan Stoenescu (Românii de Pretutindeni) şi Dan Costescu (Transporturi).

Cioloș a făcut imediat și propuneri pe care le va transmite preşedintelui României, Klaus Iohannis: prrof. univ. dr. Mircea Dumitru pentru portofoliul de ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice; Petru Sorin Buşe este propus ca ministru al Transporturilor; Maria Ligor este noul ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni; portofoliul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională va fi preluat interimar de şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache.

“La începutul mandatului mi-am asumat măsuri concrete care să aibă impact şi consistenţă. În unele dosare lucrurile au avansat bine, însă sunt şi omeni în care doresc să dau un nou impuls. Am decis azi să operez patru schimbări în Guvern. Nu înseamnă că nu voi face şi altele dacă apar probleme (…) Vreau să le mulţumesc celor patru miniştri. Au lucrat bine pentru multe proiecte, pe altele au fost anumite întârzieri“, a declarat premierul Dacian Cioloş.

Înlocuirea lui Marius Bostan de la șefia Ministerului Comunicațiilor a stârnit o serie de reacții. Astfel, fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, pe Facebook, că Marius Bostan a fost demis din funcţia de ministru al Comunicaţiilor pentru că era independent de unele structuri de singuranţă naţională, deşi era un ministru competent într-un guvern cu “impostori, gulgutieri, obedienţi, oportunişti şi incompetenţi”.

“Păcat că a fost aruncat peste bord Marius Bostan, un ministru valoros. În afară de impostori, gulgutieri, obedienţi, oportunişti şi incompetenţi, guvernul Cioloş a avut şi un ministru competent în activitatea sa şi absolut responsabil în declaraţii publice, inclusiv cea legată de educaţie, chiar dacă aceasta din urmă a fost afectată de oarecare inabilitate politică, dar absolut corectă pe fond”, a comentat Traian Băsescu remanierea anunţată marţi de către prim-ministru.

Băsescu susţine că demiterea lui Bostan a fost determinată de alte considerente decât prestaţia ca ministru al Comunicaţiilor. “Pentru că era competent pe domeniul său şi independent faţă de unele structuri de siguranţă naţională, Marius Bostan a fost remaniat. Un prostălău incompetent şi obedient îl va înlocui pe Marius Bostan, spre salvarea «interesului naţional»”, a scris fostul preşedinte adăugând că nu-l cunoaşte personal pe Bostan, dar că i-a urmărit activitatea ca ministru, precum şi în sectorul privat.

La rândul său, vrânceanul Marius Bostan a declarat că respectă decizia premierului Dacian Cioloş privind revocarea sa şi că va susţine în continuarea lucrurile bune pe care Executivul le va face.

”Este decizia premierului. Premierul este şeful Guvernului. Nu este o înlocuire, este o dorinţă a premierului. Eu am venit chemat. Este decizia premierului şi o respect şi susţin în continuare lucrurile bune pe care sunt sigur că acest Guvern le va face în continuare”, a afirmat Marius Bostan.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.